Carrer de Bailén, Barcelona.

Un local mític de Barcelona ha anunciat la seva reobertura per sorpresa

El negoci obrirà aquest dissabte

El local mític del barri de Gràcia ha anunciat la seva reobertura després d'haver patit un sotrac important durant la pandèmia. Es tracta dels cinemes de Texas, situats al carrer de Bailèn, a Barcelona.

Més de 2 anys després, el mític cinema situat al número 205 del carrer Bailèn, al barri de Gràcia de Barcelona, ha decidit tornar a apujar la persiana amb un nou projecte. El negoci ha estat batejat amb el nom d'Espai Texas i es preveu que mantingui el seu funcionament. 

Els cinemes Texas, a Barcelona.
Barcelona recupera els cinemes Texas. | Google

El nou projecte

Els cinemes Texas, que van obrir les portes l'any 2014 i es van consolidar com una de les escenes culturals més importants de la ciutat de Barcelona, van haver de tancar el 2020 arran de la crisi sanitària. Diversos veïns van començar un moviment per evitar el tancament i sembla que han aconseguit el seu objectiu: el cinema reobrirà les portes aquest dissabte. 

Tal com ha avançat l'Ajuntament de Barcelona, els detalls del projecte es podran conèixer aquest dissabte 18 de març, amb una festa al passeig de Sant Joan, que començarà a les 12:30 h. 

El que sí que se sap és que l'Espai Texas mantindrà les projeccions de pel·lícules en català (doblades o en versió original). Com a principals novetats, el nou espai ha fusionat dues de les quatre sales que hi havia, per poder instal·lar-hi un teatre amb una capacitat de més de 200 persones. El tradicional vestíbul ha estat també condicionat, per tal d'establir-hi un espai gastronòmic. Segons ha informat l'Ajuntament de Barcelona, «les empreses impulsores volen implicar la ciutadania i els veïns de Gràcia en el projecte».  

Tornen les entrades a tres euros

El nou projecte està liderat per Isona Passola, productora i presidenta de l'Acadèmia del Cinema Català, i l'actriu i productora de teatre, Anna Rosa Cisquella les quals han explicat que tenen previst mantenir els preus tradicionals del cinema així com les tradicionals entrades a 3 euros. Fomentar i projectar inèdits en català de teatre, humor, podcasts o teatre infantil i familiar és un dels objectius que té el nou projecte. 

Fins ara, l'Ajuntament de Barcelona ha donat 18.500€ per pagar el preu del local, és per això que les promotores obriran un micromecenatge a través de la plataforma Goteo

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!