Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Josep Pujol figura com a beneficiari d'una fundació amb seu a Panamà

Localitzen 1,2 milions d'euros d'origen desconegut de Josep Pujol a Andorra

El fill de l'expresident també figura com a beneficiari d'una fundació del Panamà

Josep Pujol figura com a beneficiari d'una fundació amb seu a Panamà
Josep Pujol figura com a beneficiari d'una fundació amb seu a Panamà | Cedida

 

La Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) de la Policia Nacional ha localitzat 1,2 milions d'euros d'origen desconegut de Josep Pujol a Andorra.  En l'últim informe policial aportat al Jutjat Central d'Instrucció número 5 sobre el 'cas Pujol', publicat per diversos mitjans, s'afirma que hi ha un compte a l'entitat Andbank on es van realitzar tres ingressos per un valor que supera els 1,2 milions d'euros, i només s'ha pogut determinar que un d'ells, de 244.953 euros, procedia de dos comptes bancaris del seu germà Jordi.

També es determina que hi ha un subcompte on apareixen 69 ingressos per un import total de 204 milions de pessetes. En aquest sentit, el jutge indica que no s'ha aportat «cap justificació mercantil» que lliuri aquests diners de la sospita de blanqueig de capital  que se li imputa, entre altres delictes, a la família de l'expresident català. 

Una nova fundació

A més, Josep Pujol també figura com a beneficiari d'una fundació del Panamà, Fundació Party. En el compte de la fundació apareix un abonament mitjançant transferència de 600.000 euros, l'any 2003, que provenen d'un copte de Josep Pujol a AndBank, segons destaca l'informe.

També et pot interessar...