Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Cupó 'Sueldazo' ONCE

El dècim de Loteria que s'ha tornat viral a Catalunya

L'Ajuntament d'Espinelves ha hagut de comprar més números per fer front a la demanda que esperen tenir durant la Fira de l'Avet

Els dècims de loteria de Nadal independentista s'han esgotat
Els dècims de loteria de Nadal independentista s'han esgotat | Catalunya Diari

No és el primer any que Espinelves aprofita la Fira de l'Avet per vendre loteria i guanyar uns diners extra que ajudin a mantenir el certamen i subvencionar l'activitat cultural del poble. Es tracta d'uns dècims on es pot llegir que el comprador aporta quatre euros al «sorteig que se celebrarà a Madrid, capital del país veí, el 22 de desembre del 2019».

Ara però, el context polític i el fet que un mitjà de comunicació espanyol en fes difusió «de manera despectiva» ha disparat la venda d'aquesta loteria i, a pocs dies de començar el certamen, l'Ajuntament n'ha hagut de demanar més. «Als restaurants normalment els hi costava vendre un talonari i ara, en canvi, gairebé ja estan acabant el segon», ha explicat l'alcalde, Joan Manuel Claveria.

A Espinelves estan sorpresos per l'èxit que està tenint aquest any la loteria que venen al poble durant la Fira de l'Avet. Enguany, un mitjà de comunicació espanyol en va fer difusió «de manera despectiva» i això, sumat al context polític que viu Catalunya, ha servit per fer l'efecte crida. «Ens truca la gent per demanar-nos que els hi guardem dècims», ha explicat l'alcalde, Joan Manuel Claveria.

L'Ajuntament ha decidit comprar més talonaris per fer front a la demanda
L'Ajuntament ha decidit comprar més talonaris per fer front a la demanda | Catalunya Diari

De fet, a pocs dies de començar el certamen, que omple el municipi de turistes d'arreu del país, l'Ajuntament ha decidit comprar més talonaris per fer front a la demanda que estimen tenir durant la fira. «Els restaurants ens en demanen més perquè ja estan esgotant els que tenen», ha explicat Claveria. És el cas del restaurant Avets, situat a la plaça del poble. El seu propietari ha assegurat que, aquests dies, la gent puja expressament a Espinelves per fer-se amb els números de loteria.

Els diners extra serviran per arreglar la plaça «de la República o de l'1-O»

Part dels diners recaptats gràcies a la loteria es dediquen a mantenir el certamen i subvencionar l'activitat cultural que es fa al poble durant tot l'any. Aquesta vegada però, tenint en compte que es vendrà molta més loteria, l'alcalde ja pensa què fer amb aquests diners extra. Segons ha avançat, es dedicaran a arreglar una plaça del poble que els veïns d'Espinelves decidiran si s'acaba dient plaça de la República o de l'1-O.

El CDR del poble, contra una exposició municipal sobre els Mossos

El CDR d'Espinelves rebutja l'exposició  que l'Ajuntament dedicarà, durant la Fira de l'Avet d'enguany, al cos dels Mossos d'Esquadra. En un comunicat, lamenta que l'Ajuntament hagi decidit dedicar una de les exposicions de la festa a un cos policial «que ha vist com les seves actuacions han estat condemnades per associacions de drets humans com Amnistia Internacional, Irídia o Alerta Solidària». El CDR subratlla que el paper dels Mossos d'Esquadra no només és inadequat amb el moviment independentista sinó que, en els darrers mesos, també s'ha vist com els mossos reprimien «de forma desproporcionada gent que simplement volia aturar un desnonament».

També et pot interessar...