Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Primer plano Lourdes Maldonado

Lourdes Maldonado talla de soca-rel a TVE i sorprèn els seus companys

Lourdes Maldonado es talla els cabells en directe per defensar les dones iranianes

Lourdes Maldonado és la presentadora de Hablando Claro, programa de TVE. Lourdes ha parlat clar durant el seu darrer programa i és que ella lluita per les dones. En aquest cas l'enrenou provocat per la lluita de la llibertat de les dones iranianes no cessa.

I és que, des de la mort de Mahsa Amini, el país s'incendiava amb protestes que s'han anat estenent a altres països.

La dona, de 22 anys, va ser detinguda per portar el hijab (nom del vel àrab) mal col·locat. La «policia de la moral» de Teheran li va donar una pallissa a la jove, que va caure en coma, i va morir finalment el 16 de setembre.

Després de la mort d'aquesta noia, han sorgit nombroses respostes reivindicatives. Els manifestants han sortit al carrer, davant les dures opressions de la policia del país.

Afortunadament, aquests moviments reivindicatius s'han estès per Europa. El cas ha arribat fins a la presentadora Lourdes Maldonado.

Europa s'uneix a les protestes

«Crec que Europa ha de continuar parlant amb les autoritats de Teheran i demanar-los que deixin de disparar la gent». Això deia un dirigent dels moviments generats contra l'islam polític.

Així, Abir Al-Sahlani, eurodiputada sueca, iniciava un acte reivindicatiu al territori europeu. Demostrava així el seu suport a les dones i al poble iranià en general. Ella, en el debat del Parlament Europeu, es va tallar els cabells com a signe de protesta. Després, va compartir un vídeo al seu compte d'Instagram.

A Iran, malgrat que portin el hijab, a les dones se'ls obliga a tenir els cabells llargs, com a símbol de bellesa. Treure's el vel i tallar-se els cabells, es converteixen en fets reivindicatius. A través d'ells, les dones exigeixen llibertat i desafien l'autoritat.

Altres celebritats d'Europa s'han unit a aquesta causa. Molts famosos, com les franceses Juliette Binoche, Marion Cotillard o Charlotte Gainsburg, s'unien a aquest moviment solidari a Europa. ¡Por la libertad !, és el lema d'aquesta campanya reivindicativa, a favor dels drets de les dones dels territoris d'Iran.

Es tracta d'un moviment en què la gent es talla un floc de cabells. Tot això en solidaritat amb les dones oprimides al país del sud-est asiàtic.

Així, també s'han abocat a participar en el moviment nombrosos espanyols. Una de les últimes a unir-se ha estat Begoña Gómez, esposa de Pedro Sánchez. Begoña també ha decidit tallar-se un floc de cabells.

Lourdes Maldonado, presentadora de Hablando Claro, decidia sumar-se a aquesta causa de lluita en favor dels drets de les dones iranianes. Així, Lourdes sorprenia aquesta setmana els seus companys i la seva audiència amb aquest acte. Fet que va causar molt de furor a les xarxes socials.

Lourdes Maldonado es talla els cabells en directe

Dijous passat, 6 d'octubre del 2022, la presentadora de Hablando Claro es tallava els cabells en directe. Lourdes Maldonado tractava així de reivindicar els drets de les dones iranianes després de l'assassinat d'una d'elles.

«Ens tallarem una mica els cabells, que creixen. És un petit gest. Doncs ja està! Un petit gest, però aquí queda», va dir Lourdes Maldonado abans del final del seu programa.

Lourdes Maldonado es talla el cabell en directe
Lourdes Maldonado es talla un floc per donar suport a les dones iranianes. | RTVE

Així, Lourdes acabava el seu programa agafant unes tisores i tallant-se un tros de cabell. Això ha causat admiració en alguns dels seus companys, com ara Marc Calderó.

«Em sembla un gest meravellós i que els homes estiguin també al costat de les reivindicacions de les dones», va dir Marc sobre Maldonado.

Aquest gest de Lourdes Maldonado ha significat el suport dels espanyols a la causa.

En fer-ho en directe, Lourdes va intentar crear més impacte social. I així ha estat, ja que les notícies sobre això no paren d'aflorar a les xarxes. I és que el cabell femení ha esdevingut un símbol contra el règim de l'Iran.