Lucía González, del CN Tarraco, guanya el Campionat d'Espanya de Natació

La nadadora tarragonina també va aconseguir una medalla de bronze i un quart lloc

Lucía González amb les dues medalles aconseguides penjades.
Lucía González amb les dues medalles aconseguides penjades. | Cedida

El passat cap de setmana va finalitzar el sisè Campionat d'Espanya de Natació en categoria alevina,  una competició que va resultar un èxit per al Club Natació Tarraco. I és que Lucía González, nadadora tarragonina de 12 anys, va aconseguir dues medalles en el campionat  disputat a Sabadell.

La primera jornada va ser la més exitosa, ja que Laura González va aconseguir pujar a l'esglaó més alt del podi proclamant-se campiona d'Espanya dels 800 metres lliures,  gràcies a una nedada tàctica que li va permetre millorar en dotze segons el temps marcat quinze dies abans al Campionat de Catalunya, marcant un temps de 9.41.41.  A més, també va aconseguir les seves millors marques personals en els parcials de 200 metres (2.19.84), en què va fer-se amb un quart lloc, i en els 400 metres (4.45.77).

En el segon dia de campionats, González es va penjar la medalla de bronze en l'ajustada prova dels 400 metres estils, amb un temps de 5.25.31. Finalment, en la darrera jornada, després de passar amb el quart millor temps a la final dels 200 metres estils, va quedar-se a cinc centèsimes del bronze.  I sense descans, va llençar-se de nou a la piscina per disputar la sèrie ràpida dels 400 metres, en que va quedar en el cinquè lloc.

Lucía González, Agnès Rius i Laura Francés, del CN Tarraco.
Lucía González, Agnès Rius i Laura Francés, del CN Tarraco. | Cedida

Resultats destacats per a les altres nadadores

El darrer dia també va ser un èxit per a l'Agnès Rius,  nadadora també del CN Tarraco, que va aconseguir classificar-se en dues ocasions entre els vint primers classificats. Hi va estar a punt Laura Francés, que en la prova dels cent metres papallona del primer dia va arribar a la posició 22.

Un Campionat d'Espanya exitós a nivell de club

Les tres nedadores han aconseguit immillorables resultats en aquest Campionat d'Espanya, en què han debutat representant el CN Tarraco i on han demostrat tenir una alta motivació per competir i seguir millorant. Així doncs, un or, un bronze, un quart lloc, un cinquè lloc, dues classificacions entre els vint primers classificats i una classificació conjunta femenina en la 22a posició de 115 clubs participant, és el resum del campionat.