Avions de Lufthansa aparcats en una pista tancada a l’aeroport de Frankfurt, Alemanya

Lufthansa permetrà viatjar sense mascareta a alguns passatgers

Per poder prescindir d'aquest element s'hauran de complir unes condicions

La pandèmia del coronavirus ha provocat que les mascaretes es converteixin en elements essencials del nostre dia a dia. En moltíssims llocs arreu del món és obligatori sortir al carrer amb la mascareta posada, de la mateixa manera que és imprescindible el seu ús a l'hora d'agafar un vol. Els avions són mitjans de transport on hi ha un elevat risc de contagi, ja que hi viatgen desenes de persones i és molt difícil complir amb la distància de seguretat. 

En alguns països com els Estats Units el seu ús és obligatori sense cap excepció per a tots aquells passatgers majors de dos anys. De fet, Delta ha anunciat que ja té més de 100 persones a la seva llista negra perquè encara hi ha molta gent que creu que el virus no existeix i es neguen a protegir-se. No obstant això, a Europa la cosa és molt diferent i les aerolínies no s'han trobat encara amb molta resistència a aquesta norma. 

Lufthansa, la major aerolínia d'Alemanya i la més gran d'Europa gràcies a les seves empreses subsidiàries, ha anunciat que permetrà a alguns passatgers viatjar sense mascareta. Això sí, amb algunes condicions

Els que vulguin prescindir de la mascareta hauran de portar un justificant mèdic

Segons informa la mateixa companyia, només podran accedir a aquesta condició els passatgers que tinguin un veritable problema en portar la mascareta, com pot ser ofegament o al·lèrgia. Serà necessari un imprès  signat per un metge, per tal que quedi justificada oficialment la causa de l'excepció. A més, el passatger s'haurà de fer una PCR 48 hores o menys abans de pujar a l'avió i haurà de portar el resultat de la prova, que caldrà que sigui negatiu per poder volar.

«La vostra seguretat és la nostra prioritat. És per això que, a partir d'ara, hi ha normes addicionals abans, durant i després del vol», publicava l'aerolínia a Twitter. «Cobrir-se la boca i el nas és obligatori! Volar sense la mascareta és només possible amb un certificat mèdic i una PCR negativa».