Luis Tosar parla sobre la situació de Catalunya

L'actor ha assegurat que «Espanya és un país molt ranci»

Actor Luis Tosar
Luis Tosar parla sobre la situació de Catalunya | Cedida

Luis Tosar, un dels actors espanyols més prestigiosos, ha volgut deixar clara la seva opinió sobre la situació que està vivint Catalunya i sobre la política d'Espanya. Ha sigut a la presentació d''Intemperie', la seva nova pel·lícula, on l'actor ha parlat de tots aquests temes.

Preguntat sobre les mobilitzacions a Catalunya, l'actor no ha dubtat en dir que té «la sensació que el discurs s'ha polititzat excessivament, fins al punt de què ha arribat a ser gairebé impossible saber que és el que pensa la gent realment».

«Crec que els polítics han deixat d'explicar als ciutadans què és exactament allò pel que estan lluitant. Està clar que és un assumpte identitari, sí, però trobo a faltar arguments identitaris sobre la taula» ha afegit. Tosar ha explicat que a diferència del nacionalisme espanyol, que és molt clar respecte els seus motius i les seves lluites, el nacionalisme català no se sap el que vol: «Conceptes com independència i autodeterminació són molt abstractes, pura política. Seria necessària més claredat per fomentar el diàleg. Encara que, clar, cap de les dues parts vol realment el diàleg».

«Espanya és un país molt ranci»

Sobre la política espanyola, l'actor ha assegurat que «no sento que Espanya hagi evolucionat veritablement en termes de mentalitat. I és un país molt ranci, llastrat per unes institucions molt velles i poc evolucionades, i amb una estructura social i política que no té cap sentit en el segle XXI». A més, ha criticat que a Espanya encara hi hagi monarquia: «És absurd que el nostre cap d'Estat sigui un rei».

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari