Barcelona tindrà 3 nous radars de tram

També, en alguns carrers com el Provença, el carril bici passarà a tenir un únic sentit de la marxa
Imatge d'una noia en patinet per Barcelona
L'Ajuntament també canviarà el sentit dels carrils bici | CatalunyaDiari.cat

L'Ajuntament de Barcelona ha presentat aquest dilluns el nou Pla de Seguretat Viària (PSV) 2019-2020, amb mesures que pretenen incrementar la seguretat dels conductors i vianants i, a la vegada, reduir la sinistralitat a la ciutat comtal.

 

En aquest sentit, segons avança 'El Periódico', s'instal·laran tres nous radars de tram que s'ubicaran al túnel de la Rovira, a la Ronda del Mig amb Badal i a la Ronda Litoral al seu pas pel Moll de fusta.

 

 

Una velocitat «massa alta»

La regidora de Mobilitat, Rosa Alarcón, ha assegurat que aquesta mesura s'ha pres després de comprovar que «la velocitat a la nostra ciutat és massa alta». Així doncs, des del consistori també pretenen ampliar les zones limitades a 30, per tal que tothom respecti les velocitats.

 

D'altra banda, Alarcón ha anunciat que es senyalitzaran espais on, actualment, el vianant pot tenir «confusió», com és el cas dels carrils bici de doble sentit. Per tant, en alguns carrers com el Provença, el carril passarà a tenir un únic sentit de la marxa fins que, de forma progressiva, passi el mateix a la resta de carrils bici de la ciutat.

 

Uns 6,1 milions de desplaçaments al dia

«Aconseguim així que el vianant no hagi de mirar als dos costat», i a més a més, Alarcón ha destacat que: «les voreres han d'estar lliures, i no només de vehicles, sinó d'elements perquè el vianant és el més dèbil del sistema».

 

Finalment, des de l'Ajuntament s'ha informat que en un dia laboral a Barcelona es poden arribar a produir fins a uns 6,1 milions de desplaçaments, 4,5 dels quals, s'efectuen per residents. Dins de la ciutat, segons les darreres xifres del consistori, un 504% de desplaçaments es realitzen a peu o en bicicleta.

 

També et poden interessar...

 

 Comentaris
JOANA
El que han de fer, és posar vigilància. Dona igual, un sentit que dis. Fan el que volen, no respecten cap semáforo, pujen per les voreres a tota pastilla i si els dius algo, s'encaren i passen de tu. Al carrer Marina es d'un carril i pujen i baixen fins i tot motos... Peró com no ni ha ningú que multi, dons dona igual. Es horrible!
:D
Més mesures inútils per irritar en el día a día i conseguir lucrar-se

envia el comentari