Ayuso diu 'no' a la proposta de confinar Madrid i fa una petició

L'executiu madrileny torna a demostrar les seves discrepàncies amb el govern

La presidenta de la comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso
Ayuso diu 'no' a la proposta de confinar Madrid i fa una petició | Europa Press

Després que aquest dimarts a la nit Sanitat i Madrid tinguessin tancat un acord amb tots els detalls pactats per a aplicar restriccions conjuntes en totes les ciutats espanyoles de més de 100.000 habitants, el govern autonòmic s'ha despenjat ara demanant més «criteris objectius i clars».

El que ha defensat la conselleria de Sanitat en un comunicat és que és necessari que es fixin més criteris que els anunciats ahir per Salvador Illa: taxa de 500 casos per cada 100.000 habitants, positivitat de més d'un 10% en la PCR i ocupació de llits d'UCI per sobre del 35%. 

En aquest sentit, sobre el primer dels punts, afirmen que «és necessari conèixer la base científica i tècnica que avala el nou criteri dels 500 contagis per cada 100.000 habitants que proposa el Ministeri de Sanitat».

Com ja és habitual en els últims dies, el text també destaca la singularitat poblacional de la ciutat de Madrid, ja que bona part dels seus districtes ja superen per si sols els 100.000 habitants. «La ciutat de Madrid és un conjunt de 21 districtes, dels quals 18 superen els 100.000 habitants, i per tant, els índexs no es poden aplicar, en el seu conjunt, a tota la ciutat», recull el text que qüestiona allò que, en principi, es donava per acordat ahir.

Respecte a altres criteris a aplicar, el departament de Sanitat madrileny demana que es tingui en compte tota la capacitat assistencial i diagnòstica de les diferents comunitats. En aquest aspecte, assenyalen que a Madrid ambdues són molt elevades i destaquen la «capacitat d'elasticitat en llits d'hospitalització i de llocs d'UCI» en tota la comunitat.

Aguado afirma que va ser iniciativa de la comunitat

Curiosament hores abans, el vicepresident de la Comunitat, Ignacio Aguado (Cs), ha assegurat que el preacord amb el Govern central que es va aconseguir aquest dimarts a la tarda va emanar de la Conselleria de Sanitat (PP) i espera que s'aconsegueixi tancar aquesta tarda en el Consell Interterritorial.

«És Sanitat la que mana, aquí ningú interfereix en les decisions que pren la Conselleria de Sanitat perquè són ells qui millor saben què procedeix a cada moment i, a més, té encomanada la funció de garantir la salut de tots els madrilenys. Totes les decisions en matèria sanitària neixen a Sanitat i totes es proposen a Sanitat, i nosaltres el que fem és validar-la», ha indicat en la roda de premsa posterior al Consell de Govern.


Comentaris

envia el comentari