Portarà cua: La decisió que ha pres Madrid amb els seus bars i restaurants

Madrid no està disposada a seguir la mesura que ha pres Catalunya

Imatge de l'interior d'un restaurant
Madrid no està disposada a seguir la mesura que ha pres Catalunya| Pexels

Madrid no està disposada a seguir la mesura que ha pres Catalunya: decretar el tancament de bars i restaurants durant 15 dies. Així ho ha manifestat l'alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, qui ha al·legat que aquesta «no és la mesura que procedeix» en la capital, i ha insistit que s'estudiï l'ampliació de l'horari d'aquests establiments.

Abans de visitar una nova promoció d'habitatge públic a la zona de Carabanchel, Almeida ha assenyalat que, buscant el «punt d'equilibri dificilíssim» entre salut i economia, prohibir l'obertura de bars i restaurants «no procediria», principalment després de l'«esforç» que han fet els negocis per adaptar-se a les exigències higièniques i de seguretat. «No està acreditat que en els locals de restauració s'hagi produït un eventual focus de contagi, o ara per ara, a mi no em consta», ha assegurat l'alcalde.

Així mateix, ha argumentat que, si bé la incidència acumulada de Covid-19 a Madrid (489 casos per cada 100.000 habitants en els últims 14 dies) supera a la de Catalunya (263), en aquesta autonomia la tendència és ascendent mentre que en la madrilenya «està baixant de manera consistent».

Al seu torn, Almeida ha insistit a demanar «estudiar que s'ampliï l'horari» dels establiments hostalers «i que, si les autoritats sanitàries el veuen convenient, s'acordi».

Els bars i restaurants de Madrid capital i els altres vuit municipis madrilenys amb restriccions de mobilitat després de l'entrada en vigor divendres passat de l'estat d'alarma no poden admetre nous clients a partir de les 22.00 hores i l'hora de tancament no pot superar les 23.00 hores, a excepció dels serveis de lliurament de menjar a domicili.

«Estem en condicions, si les autoritats sanitàries ho permeten, de poder ampliar aquest horari», ha reiterat l'alcalde madrileny.

No hi haurà pròrroga de l'Estat d'Alarma

El vicepresident de la Comunitat de Madrid, Ignacio Aguado, ha assegurat aquest dimecres que el ministre de Sanitat, Salvador Illa, es va comprometre en la reunió del Grup Covid-19 d'ahir a no proposar la convalidació de l'estat d'alarma dins de deu dies.

«Ahir vam aconseguir que el ministre es comprometés a no proposar la convalidació de l'estat d'alarma dins de deu dies. Es va comprometre en la taula de reunions i això són acords i avanços, jo ho valoro positivament», ha avançat Aguado en una entrevista amb 'Onda Cero'.


Comentaris

envia el comentari