La policia no podrà multar els ciutadans de Madrid durant les primeres 48 hores de confinament

Més de 200 policies establiran 60 controls aleatoris a la ciutat

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso.
Madrid destinarà més de 200 policies a patrullar els carrers de la capital | EP

Des que la presidenta Isabel Díaz Ayuso anunciés les zones i barris de Madrid que quedarien sota confinament i amb noves restriccions, els ciutadans de la capital pensen en un estat d’alarma a curt termini. Ara per ara, però, la primera acció serà destinar més de 200 policies municipals a patrullar els carrers de Madrid a la cerca d’aquells que incompleixin les noves restriccions.

Segons ha explicat la delegada de Seguretat i Emergència de l’Ajuntament de Madrid, Inmaculada Sanz, s’establiran línies d’actuació en els 37zones de salut de la capital afectats per les restriccions. Més de 200 policies municipals, a més d’alguns policies nacionals que col·laboren amb la Delegació del govern espanyol, establiran 60 controls aleatoris en els perímetres establerts per les àrees de salut restringides.

Durant les primeres hores els agents no sancionaran ni multaran

Tot i això, durant els primers dos dies no hi haurà cap sanció ni multa per aquells que estiguin incomplint les noves restriccions. Així, i segons ha explicat el conseller de Justícia i Interior, Enrique López, la seva labor serà de «caràcter informatiu» durant «les primeres 48 hores».

Després d’aquestes primeres hores per alertar i advertir la població, es passarà a multar a totes les persones que incompleixin la normativa. «Si la implicació i entrega dels serveis de seguretat i emergències resulta fonamental per a doblegar el virus, no ho és menys el paper dels ciutadans», afirma Enrique López.

Noves patrulles a peu

Si bé la situació no és comparable a la que va viure el país sencer i sobretot la capital durant els primers mesos de pandèmia, ara els cossos policials també canviaran la seva forma de patrullar. El nou dispositiu municipal s’exercirà amb patrulles a peu, a diferència de l’estat d’alarma on aquests es realitzaven en vehicles.

Inmaculada Sanz ha informat sobre la labor exacta dels agents, que durant aquests dies actuaran en tres àmbits a la capital: el control dels aforaments i l’horari de tancament, les restriccions a la mobilitat i la garantia de compliment de les quarantenes». La Direcció de la Policia Nacional va enviar aquest dissabte una patrulla amb dos components per a reforçar les zones afectades per les restriccions.


Comentaris

envia el comentari