Madrid prohibeix les reunions socials de més de sis persones entre les 00.00 i les 06.00 hores

El govern d'Ayuso també limitarà entrades i sortides de 32 zones de la comunitat

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso.
La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, en una compareixença fa uns mesos. | EP

La Comunitat de Madrid prohibeix les reunions a espais públics entre la mitjanit i les sis del matí. Ho ha anunciat aquest divendres, 23 d'octubre, el govern que dirigeix Isabel Díaz Ayuso, que també ha anunciat que restringirà l'entrada i la sortida a la comunitat en 32 accessos diferents.

Són les noves mesures anunciades pel govern madrileny després de dies de peticions des de la Comunitat de Madrid al Ministeri de Sanitat d'implantar mesures restrictives que permetin, per contra, aixecar l'estat d'alarma que decaurà a Madrid aquest mateix dissabte, dia 24. La Comunitat ha confirmat aquest divendres que, malgrat que les restriccions podrien no estar en vigor aquest cap de setmana, es farà un desplegament policial similar a si ho estiguessin.

Brussel·les proposa als estats de la UE fer una compra centralitzada de tests ràpids de covid-19

En un altre ordre de coses, però encara en relació amb el coronavirus, Brussel·les ha proposat als estats de la Unió Europea fer una compra centralitzada de tests ràpids de covid-19. En la reunió del Comitè de Seguretat Sanitària de principis d'octubre, la Comissió Europea va plantejar la possibilitat d'adquirir-los i distribuir-los entre els països davant el creixent interès dels governs en aquestes proves que els podrien ajudar a frenar els rebrots. «Seria d'ajuda si els estats consideressin aquesta opció i ens diguessin si pot ser útil», va dir un representant de la CE a la reunió.

Només cinc països de la UE, entre ells Espanya, utilitzaven tests ràpids en el moment de la trobada, però la resta estava considerant el seu ús. «Els tests ràpids són una opció important», defensa un portaveu de la Comissió Europea. A Brussel·les preveuen que s'arribi a una decisió sobre la compra centralitzada de tests ràpids la setmana que ve.

D'altra banda, en aquesta última reunió del Comitè Europeu de Seguretat Sanitaria, on seuen els estats, la Comissió Europea va compartir els primers resultats d'una anàlisi sobre l'ús dels tests ràpids i la convalidació de proves PCR per viatjar. «La majoria de països han dit que el reconeixement mutu de les PCR en general no suposa un problema per als viatgers», conclou la CE.


Comentaris

envia el comentari