Pla obert on es veu una de les entrades del Sant Hospital de la Seu d'Urgell i una persona passant pel davant amb mascareta

Una vintena de contagiats en un brot de Covid-19 a l'hospital de la Seu d'Urgell

El centre ha pres la decisió d'anul·lar les consultes externes i les cirurgies programades durant el pròxims deu dies

La Fundació Sant Hospital de la Seu d'Urgell (FSH) ha decidit anul·lar les cirurgies programades i les consultes externes durant els pròxims deu dies, després d'haver-se detectat un brot de Covid-19 al centre aquesta setmana. En total, hi ha vint persones afectades, de les quals deu són pacients —sis d'ells estan ingressats a l'equipament sanitari i quatre més han rebut l'alta i es troben al seu domicili. A més, també han donat positiu nou professionals de diferents àmbits i una estudiant en pràctiques i, de tots ells, només cinc presenten símptomes lleus segons han indicat des de la Fundació en un comunicat.

Des de l'hospital de la capital de l'Alt Urgell han explicat que s'han practicat proves PCR al personal hospitalari i als pacients ingressats, a més d'aquells que van estar-ho la setmana passada. A banda d'anul·lar l'activitat programada, que no afectarà els tractaments de quimioteràpia, d'obstetrícia i urgències, també queden prohibides les visites als malalts afectats o aïllats i s'ha augmentat la sectorització dels pacients dins el centre. Així, els afectats de Covid-19 o que es troben en aïllament estan a la primera planta, mentre que a la segona hi ha la resta d'ingressats, l'àrea maternoinfantil i l'hospital de dia. Finalment, els pacients de la unitat sociosanitària s'han traslladat al tercer pis.

«Situació controlada»

El director gerent de la FSH, Francesc Guerra, ha indicat a 'Ara Pirineus' que «la situació està normalitzada, tot i que el procés encara no ha acabat, ja que seguim fent proves a tots els pacients i al personal». En aquest sentit, ha afegit que quan el procés acabi «tindrem clar el mapa de com estem, i esperem que es mantingui la situació actual, que està dins d'un ordre».

Ara com ara, el municipi de la Seu d'Urgell té un índex de risc de rebrot de 840,63 punts, 76 més que en el dia d'ahir, quan la xifra era de 764,29. La incidència acumulada de diagnosticats en els darrers 14 dies se situa per sobre dels 500 punts, concretament 562,49, havent-se registrat 73 nous positius per PCR en les dues últimes setmanes. La taxa de reproducció, l'Rt, s'eleva fins a l'1,49.