Porta del local número 10 del carrer Salou del barri del Serrallo, a Tarragona.

Un magatzem de la Confraria de Pescadors de Tarragona, habitat il·legalment durant un any

L'inquilí hi vivia amb el seu gos en estat d'insalubritat i fa tres dies els veïns van trencar el cadenat per netejar el local | Un altre local havia estat habitat anteriorment i es desconeix si la Confraria es lucrava amb l'activitat

Un magatzem propietat de la Confraria de Pescadors de Tarragona ha estat, durant un any, l'habitatge d'un pescador.  Aquest vivia en l'interior amb el seu gos. Fa sis mesos que va marxar del lloc, però els veïns van trencar el cadenat de la porta fa només tres dies.  Dins hi van trobar desenes de quilos de brossa i excrements, que provocaven una forta pudor. Un altre home, veí del barri, ha reconegut a TarragonaDigital que també havia viscut en un altre magatzem. Tots dos locals s'ubiquen al carrer Salou del barri del Serrallo. La Confraria de Pescadors no ha volgut fer declaracions sobre aquests fets i es desconeix si l'entitat es lucrava amb l'activitat. 

Un magatzem de pescadors del carrer Salou, reconvertit en habitatge durant un any

El local número 10 del carrer Salou de Tarragona va ser, durant aproximadament un any, l'habitatge d'un pescador. L'home vivia en l'interior de l'espai, no superior als 25 metres quadrats, amb el seu gos. La situació d'insalubritat era «insostenible», asseguren els veïns. Per aquest motiu van amenaçar l'home que denunciarien el cas a la policia. És per això que va marxar fa sis mesos.

Imatge dels llits que utilitzava l'inquilí per dormir al magatzem.
Imatge dels llits que utilitzava per dormir al magatzem, completament ple de brutícia i de garrafes amb dejeccions. | Cedida

No ha estat fins aquesta setmana, però, que els veïns han trencat el cadenat i han descobert el que hi havia a l'interior. Desenes de quilos d'excrements, brossa, dos matalassos —on dormien l'home i el gos— i una petita cuina portàtil.  Tant l'animal com l'home feien les seves necessitats al local, que no comptava amb subministrament d'aigua ni llum. Aquest divendres un veí del barri encara l'estava netejant i la pudor seguia sent insuportable. El lloc no compta amb la cèl·lula d'habitabilitat i els veïns temien que, un incendi, pogués ser «fatal» tant per l'individu com per ells, atès que el magatzem es troba en els baixos d'un bloc de pisos. 

Imatge de la cuina d'un local del barri del Serrallo de Tarragona.
Imatge de la cuina que utilitzava l'inquilí en l'interior d'un magatzem del barri del Serrallo de Tarragona. | Cedida

Al mateix carrer però al número 18 també hi va viure un home. Ho ha reconegut en declaracions a TarragonaDigital i ha assegurat que ho va fer perquè la seva situació econòmica era «molt difícil». Això va passar fa aproximadament un any i ara ha reconvertit l'espai en una petita botiga d'antiguitats. Assegura que paga el lloguer corresponent a la Confraria de Pescadors, una entitat que «s'ha portat molt bé amb mi». 

Imatge d'una bombona de butà al local ocupat del Serrallo.
Imatge d'una bombona de butà al local número 10 del carrer Salou del Serrallo. | Cedida

La Confraria declina fer declaracions i l'Associació de Veïns tractarà el tema en una junta

Aquest mitjà s'ha intentat posar en contacte amb la Confraria de Pescadors de Tarragona per conèixer de primera mà quina és la situació legal d'aquests immobles, però no ha volgut fer declaracions. Així doncs, es desconeix si l'home que va viure durant un any al local número 10, ho va fer pagant algun tipus de lloguer o va entrar al local de manera il·legal. D'altra banda, l'Associació de Veïns del barri ha informat que ja està assabentada de la situació i que tractarà aquesta temàtica en la pròxima junta. «Volem parlar amb les entitats del barri», ha informat el president, David Martín. 

Imatge del local del Serrallo reconvertit en una petita botiga d'antiguitats.
Imatge del local del Serrallo reconvertit en una petita botiga d'antiguitats i on hi va viure un home durant un temps. | Àngel Ullate