Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'una piscina d'una comunitat de propietaris de Tarragona

La majoria de comunitats de propietaris no podran complir els requisits per obrir les piscines aquest estiu

Entre les condicions hi ha la limitació d'aforament al 30%, un control horari per torns i una distància mínima de dos metres entre usuaris

Imatge d'una piscina d'una comunitat de propietaris de Tarragona
Les piscines es podran reobrir amb condicions durant la Fase 2 de la desescalada. | CatalunyaDiari

Els administradors de finques han advertit que la majoria de les comunitats de propietaris no podran complir les condicions que es fixen en l'ordre que estableix l'obertura i l'ús de les piscines en la Fase 2 del pla de desescalada, perquè no disposen dels recursos o eines per a dur-los a terme.

Segons el Consell General de Col·legis d'Administracions de Finques, en moltes de les comunitats no hi ha personal responsable a càrrec de la instal·lació que pugui controlar o limitar l'accés dels propietaris, que segons l'ordre l'aforament màxim és del 30%, i, en els casos que disposen de socorrista, la seva competència es limita al control de què passa dins de la piscina.

L'obligació de demanar cita prèvia i organitzar un horari per torns

A més, destaca que per a anar a la piscina «s'ha de demanar cita prèvia i organitzar un horari per torns, fora dels quals no es podrà romandre a la instal·lació». En aquest sentit, els administradors recorden que «no és possible gestionar cites prèvies sense personal o, almenys un telèfon, i la immensa majoria de les comunitats de propietaris no disposen de cap dels dos recursos», expliquen els administradors.

Així mateix, asseguren que suposarà una «enorme controvèrsia» que suposaria tractar d'aconseguir un acord per a l'establiment de torns, quan encara no estan autoritzades les reunions de les comunitats de propietaris.

Dos metres entre cada usuari

Respecte a la distribució d'espais amb almenys dos metres entre cadascun dels usuaris, expliquen que si es marquen àrees d'ús reservat per a cada persona i es reserva una zona d'accés i una de pas, l'espai disponible es redueix de tal forma que l'aforament real pot ser molt inferior a l'obligatori, la qual cosa dispararà els costos del servei en proporció al nombre d'usuaris.

Per tal de facilitar l'adopció d'acords, el president del consell de col·legis, Salvador Díez, ha proposat que es puguin celebrar juntes virtuals, facilitant la flexibilització dels requisits per a la presa de decisions, els terminis per a la celebració de les reunions i la confirmació dels propietaris que actualment ocupen càrrecs, la qual cosa permetria resoldre molts dels problemes actuals tant en l'obertura de piscines, com de les diferents fases de la desescalada.