Sanitaris ajudant-se a posar l'equip de protecció contra el coronavirus a l'Hospital Clínic

La majoria d'urgències de l'Hospital d'Igualada canvien de pacients de coronavirus a un nou perfil

Els casos d'urgències per Covid-19 s'han reduït fins al 20%

La crisi  de la pandèmia  del coronavirus avança i els hospitals es comencen a sentir, a poc a poc, més alleugerats, reduint els llits de l'UCI destinats a pacients amb la Covid-19. Fa unes setmanes, pràcticament la totalitat d'urgències que entraven a l'Hospital d'Igualada, epicentre del brot de coronavirus més important del país, eren per la Covid-19. Ara però el perfil ha canviat.

La meitat de les urgències  són per patologies traumàtiques de gent que surt a fer esport  o activitat, mentre que els casos d'urgències per coronavirus s'han reduït fins al 20%. Així ho ha explicat a l'ACN el cap d'urgències del centre, Jordi Monedero, qui ha assegurat que són indicadors habituals  abans de la crisi de la Covid-19.

«Per tant, benvinguts siguin perquè això vol dir que recuperem la normalitat», afegeix. El doctor associa els casos al fet que la gent ja pot tornar a fer activitat fora de casa.

Les patologies traumàtiques havien desaparegut d'urgències

Durant les setmanes de confinament  més estricte a l'Anoia, les patologies traumàtiques pràcticament havien desaparegut d'urgències. «Fora d'algun avi que queia i es trencava el maluc, gairebé no havíem vist casos de traumes», assegura el cap d'urgències de l'Hospital d'Igualada, Jordi Monedero.

Però el primer dia que es va permetre que la gent sortís al carrer, el canvi ja va ser substancial. «Vam tenir casos de fractures de peroné, tíbia i canells», assegura. Malgrat això, encara que les urgències per la Covid-19 s'han reduït fins al 20%, encara representen el 80% dels ingressos  que es fan al centre mèdic.