Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La consellera de Salut, Alba Vergés, al costat del director de Salut Pública, el 12 de març de 2020

La consellera Vergés, declarada persona 'non grata' a Sant Andreu de la Barca

La decisió també ha afectat el director del Servei Català de la Salut, Adrià Comella, i el responsable del CatSalut a la zona, Joan Puigdollers

La consellera de Salut, Alba Vergés, al costat del director de Salut Pública, el 12 de març de 2020
La consellera Alba Vergés, en una imatge d'arxiu. | Cedida

L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca  ha declarat persona 'non grata' la consellera de Salut, Alba Vergés, el director del Servei Català de la Salut, Adrià Comella, i el responsable del CatSalut a la zona, Joan Puigdollers, per «menysprear de manera irresponsable» l'ajuda que el municipi ha posat a disposició del Departament de Salut per lluitar contra el coronavirus.

Llorca qualifica la cúpula de Salut d'«irresponsables, insensibles i incompetents»

Just el dia que s'ha començat a desmuntar l'hotel medicalitzat que s'havia habilitat al municipi, el seu alcalde, Enric Llorca, del PSC, ha qualificat d'«irresponsables, insensibles i incompetents» els responsables del Departament de Salut per rebutjar tant l'hotel com l'hospital de campanya tot i saber que eren «necessaris». 

L’Ajuntament de  Sant Andreu de la Barca, amb l’assessorament de l’ONG Metges Sense Fronteres, va habilitar a finals del mes de març l’hotel com a equipament sanitari amb una capacitat de 57 llits. Segons Enric Llorca, metge de professió, es tractava d'un dels hotels millor adaptats per acollir malalts de covid-19 de tot Catalunya i ha lamentat que, com ha passat fins el moment amb l'hospital de campanya habilitat en un poliesportiu municipal, el Departament de Salut  els hagi «menyspreat en base a mentides».

Enric Llorca, a l'exterior de l'Hotel Bristol acompanyat de la resta de membres del govern municipal, ha deixat clar que el d'avui «és un dia trist» perquè l'hotel «era un símbol d'esperança en moments molt durs i un recurs sanitari que estat menyspreat». «Vull demanar disculpes a les persones que haurien d'haver estat ateses aquí perquè la Generalitat  té alguns irresponsables, insensibles i incompetents que no han actuat com la situació requeria», ha afegit.

Vergés respon amb contundència

En resposta al seu nomenament com a persona 'non grata', la consellera Alba Vergés ha acusat l'alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, d'anar «descoordinat» amb Salut i de «voler les coses al revés». Vergés ha indicat que són lliures de fer-ho, però no comparteix els motius.

La consellera ha indicat que Llorca, sent membre del consell de direcció del Servei Català de la Salut, «sap que no pot anar descoordinat l'àmbit de la salut de l'àmbit municipal».  Vergés  ha assegurat que han treballat molt bé amb la majoria de municipis, i aquests sempre han respost a les peticions d'ajuda de Salut. «Voler fer les coses al revés i a sobre prendre decisions en aquest sentit evidentment que no ho puc compartir», ha conclòs.

Illa critica la decisió de l'alcalde de Sant Andreu de la Barca, també socialista

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, assegura que no comparteix la decisió de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca. Durant la seva compareixença al Congrés i a preguntes del diputat d’ERC Gabriel Rufián, ha dit que no és partidari d’aquest tipus d’actuacions i que cal tenir en «consideració l’esforç» que tothom està fent per «fer les coses el millor possible».