Carlos Carrizosa i Lorena Roldán durant un ple al Parlament de Catalunya.

Segueix la mala maror a C's: El sector crític exigeix primàries i assegura que presentaran candidat

«No podem acceptar exigències d'un sector molt minoritari», diuen des del partit

La mala maror interna a C's Catalunya és a flor de pell des que, el passat mes d'agost, es va imposar Carlos Carrizosa com a candidat a la presidència de la Generalitat en substitució de Lorena Roldán, que havia guanyat unes eleccions primàries mesos enrere. Des del sector crític del partit s'ha anat elevant el to contra la decisió en les darreres setmanes, fins que aquest mateix cap de setmana han tornat a exigir la celebració de primàries i han anunciat que presentarien un candidat alternatiu a Carrizosa, «rellevant i reconegut».

Antonio Espinosa, Carmen de Rivera, Sergio Sanz i María Valle són els quatre diputats catalans de C's que encapçalen aquest sector no-oficialista i que s'han enfrontata la direcció del partit, que no ha dubtat a respondre'ls

amb contundència.

El partit defensa Carrizosa: «No podem acceptar exigències d'un sector molt minoritari»

El portaveu adjunt de C's al Parlament, Nacho Martín Blanco, ha defensat aquest dilluns, 19 d'octubre, la decisió del Comitè de Garanties del partit d'avalar l'elecció interna de Carlos Carrizosa com a candidat taronja a la Generalitat. En una roda de premsa, Martín Blanco ha relativitzat el l'oposició d'alguns militants al procés pel qual es va escollir Carrizosa —sense passar per primàries després de la renúncia de la candidata original, Lorena Roldán— i ha recordat que el sector crític «no va obtenir ni un sol delegat a Catalunya» al congrés del partit de la primavera. «No podem acceptar exigències d'un sector molt minoritari», ha conclòs.

El diputat taronja ha assegurat que la resolució del Comitè de Garanties, que dóna per vàlida l'elecció a dit de Carrizosa sense passar per primàries, és «claríssima» i «diu de forma taxativa que la decisió ha estat d'acord amb els estatuts». «Carlos Carrizosa és el candidat i ho es de forma absolutament escrupolosa i respectuosa amb el que diuen els estatuts», ha insistit. Així mateix, ha lamentat que els moviments del sector crític «generen confusió», si bé ha afirmat que «no afebleixen el partit». «El que no es pot fer és intentar menystenir els òrgans de decisió quan no t'agrada la decisió que prenen», els ha retret.