El llarg període de confinament, unit al teletreball, estrès, incertesa, 24 hores vivint en un mateix espai amb la mateixa persona i tenir cura dels nens, han estat alguns dels factors principals perquè hagin aflorat nombrosos casos de divorcis a la Fase 2 de la desescalada. En aquesta segona fase prèvia a la nova normalitat, s'han disparat les sol·licituds de divorci a Espanya.
«Les consultes no han tingut un augment especialment significatiu. Segueixen sent un nombre important però només registren un augment del 5 per cent», afirma David Jiménez, director general de Comunicació de Legálitas per a 'LOC'.
El dur confinament ha acabat amb moltes relacions matrimonials
«En les últimes setmanes s'han incrementat un 19% les remissions —clients que després d'haver realitzat la seva consulta han acudit al despatx— respecte al gener i més d'un 41% en les fases de confinament més dràstiques —març i abril—», apunta David.
Les dades que llança el període de confinament mostren com han pujat el nombre de divorcis. Hi ha hagut un creixement de més del 41% de persones que han decidit divorciar-se el mes de març o abril, els mesos més complicats de la quarantena. L'elevat percentatge deixa clar que el confinament acaba amb moltes relacions matrimonials.
«La gent ha esperat a tenir mobilitat per venir al despatx»
A més, Juan Luis Ortega, fill de l'advocada Cristina Peña, assegura a 'LOC' que durant l'època de confinament més dur hi ha hagut més consultes d'aquest aspecte. «En el bufet Peña Carles advocats hem atès alguns casos urgents, i sobretot hi ha hagut consultes pel que fa al règim de visites, etc...», afegeix.
«Quant a demandes noves de divorci, hem vist un clar increment des que la Comunitat de Madrid va entrar a la fase 2. Al final, com són qüestions personals, jo crec que la gent ha esperat a tenir mobilitat per venir al despatx», conclou Ortega, que admet que durant aquesta setmana, ja en plena fase 2, porten «dies de consultes molt elevades».