Control dels Mossos d'Esquadra al centre de Barcelona el 24 de març de 2020

S'escapa de l'hospital de Girona després que li detectin coronavirus

Va ser localitzat dues hores després

Una patrulla del cos dels Mossos d'Esquadra  ha  localitzat un home de 45 anys que havia aconseguit fugir de l'hospital Josep Trueta  de  Girona, on es trobava estat ingressat per coronavirus.

Segons informa 'La Vanguardia, els fets van passar aquest mateix dimarts. Després de donar l'alerta i d'inspeccionar el recinte sanitari, els responsables que es trobaven al centre de guàrdia van aconseguir localitzar un familiar del pacient, que els hi va proporcionar una direcció. El cosí va explicar que havia parlat amb ell minuts abans i que havia escapat perquè «tenia molta gana». 

El val aconseguir localitzar ràpidament

Després de parlar amb el familiar, els agents  van aconseguir localitzar a l'home que s'havia fugat  al seu domicili,  on havia aconseguit  arribar a peu des de l'hospital. En confirmar la presència de l'home al recinte, els mossos van precintar la zona i van prohibir a la resta d'ocupants del domicili que sortíssim al carrer. 

En arribar el personal sanitari, equipat amb els  equips de protecció pel coronavirus que s'estan utilitzant arreu de l'estat per traslladar sense risc als pacients contagiaits, van treure a l'individu de la casa, alertant als companys amb les indicacions pertinents en aquests casos: que havien de romandre 15 dies en quarantena i que si tenien símptomes  truquessin  a urgències.

Finalment, en pujar a l'ambulància, el pacient que havia fugit va explicar als sanitaris que tenia pensat tornar al centre  el dijous al matí, però que havia marxat perquè «necessitava menjar», sempre segons el mitjà esmentat. 

L'hospital adequa una planta

El Trueta de Girona ha adequat la planta novena B de l'hospital com a nova unitat d'hospitalització per a pacients amb covid-19. A principis de la setmana que ve es preveu posar en marxa l'espai que tindrà capacitat per acollir 28 pacients, en catorze habitacions dobles.

La característica principal d'aquesta àrea nova és que serà una planta flexible, és a dir, tots els llits s'han habilitat per poder acollir tot tipus de pacient –crític, semicrític i convencional- i s'adaptarà l'equipament i el personal en funció de les necessitats assistencials  que hi hagi en cada moment. En aquesta zona hi havia les habitacions dels metges i metgesses que estaven de guàrdia, que s'han traslladat a altres espais.

En un comunicat, el Trueta remarca que durant les últimes setmanes han fet un esforç "important" d'obres per tenir preparada aquesta planta el més aviat possible. En concret, han disposat dues tomes d'oxigen, buit i aire medicinal a totes les habitacions, sistema d'alarma, càmeres de videovigilància per monitoritzar els pacients i han instal·lat una sala central per al control dels pacients.