L'actor Enrique San Francisco durant la presentació de 'Follow San Francisco' a Madrid

Pneumònia necrosant, l'afecció per la qual hauria mort Enrique San Francisco

Es tracta d'una afecció en els pulmons que es va veure agreujada per un altre cep bacterià que també l'hauria infectat

Aquest mateix dilluns saltava la trista notícia que Enrique San Francisco perdia la vida després d'estar durant més d'un mes ingressat en l'UCI d'un hospital de Madrid per una pneumònia, concretament 45 dies. L'actor ha mort a l'edat de 65 anys, després de no poder continuar lluitant contra la malaltia.

Molts s'ha parlat de si l'actor s'havia contagiat o no de coronavirus, ja que avui dia tota persona que pateix una pneumònia és molt sospitós de tenir el virus, no obstant això, mai es va arribar a confirmar de manera oficial. El que sí que s'ha sabut és que la causa de la seva defunció ha estat una pneumònia necrosant.

Segons alguns mitjans, aquesta seria la que hauria patit Quique San Francisco, una afecció en els pulmons que es va veure agreujada per un altre cep bacterià que també l'hauria infectat. A causa d'aquesta malaltia que estava patint en l'últim mes, l'actor es va veure amb la respiració molt limitada, de fet, ell mateix va ser el que va dir, en unes setmanes en les quals es trobava millor, que malgrat haver tingut uns dies de millora no li deixaven encara separar-se del respirador que li havien posat.

Finalment, la seva salut va tornar a empitjorar en els últims dies, els seus bronquis estaven obstruïts i res es va poder fer per salvar la seva vida. Així doncs, diversos mitjans han assegurat que aquesta pneumònia seria causa de la seva defunció, però què és i com actua aquesta pneumònia que s'hauria emportat la vida de l'actor?

Què és la pneumònia necrosant?

Es tracta d'una de les complicacions d'una pneumònia normal, una afecció bastant rara i greu al seu torn. Cal tenir en compte, primer de tot, que una pneumònia és una infecció que afecta els pulmons, més concretament a una part d'ells anomenats els sacs aeris.

Aquesta pneumònia necrosant es caracteritza, concretament, per provocar una inflamació amb consolidació pulmonar perifèrica, així com diverses cavitats en els pulmons o necrosis, o el que seria el mateix, una espècie de putrefacció o mort d'alguns teixits o òrgans. Així es publica en un estudi de Medigraphic.

Es tracta d'un patiment que està associat amb una mortalitat bastant alta, especialment en adults. Alguns dels símptomes que els pacients presenten en tenir aquesta pneumònia són molt similars als d'una grip normal. Per exemple es podria produir l'aparició de febre, també tos, dolor toràcic, aquests els més simples de veure d'un primer cop d'ull, però també compta amb uns altres com la leucopènia, la hipotensió o l'hemoptisi, a més d'alguns altres símptomes respiratoris greus que podrien acabar en un xoc sèptic.

Enrique San Francisco, mort després de 45 dies ingressat

Si bé és cert que cap informació oficial ha confirmat encara que la mort de l'actor hagi estat per aquesta patologia en concret, sí que han estat diversos els mitjans que l'han afirmat. El que sí que se sap és que la seva defunció ha estat derivat d'una pneumònia que li va mantenir ingressat i en l'UCI durant un total de 45 dies.

El popular actor va ingressar al gener, quan va començar a trobar-se malament, al principi amb símptomes de coronavirus, febre i tos, però sense haver-se confirmat que es contagiés. El seu estat de salut ja era dolent res més entrar a l'hospital, de fet, va haver de cridar a un amic perquè ho portés a un centre de salut després de començar a sentir-se malament i fins i tot amb marejos.