Malta és un dels països de la Unió Europea que millor està gestionant la pandèmia del coronavirus. Segons les autoritats sanitàries, des del mes de març s'han registrat un total de 1.423 casos positius, 766 dels quals ja estan recuperats. Únicament hi ha hagut nou víctimes mortals, i des del passat 29 de maig no s'ha sumat cap defunció a causa del virus.
Segons informa el diari 'Malta Independent', les autoritats del país han decidit prendre mesures per evitar el risc de nous brots. Així doncs, a partir d'aquest divendres 21 d'agost s'exigirà una PCR negativa, realitzada durant les 72 hores anteriors, a tots aquells que vulguin viatjar a Malta des de Madrid, Barcelona i Girona.
La mesura també serà efectiva per als viatgers provinents de Romania i Bulgària
Els passatgers que no presentin un resultat negatiu abans d'embarcar a l'avió amb rumb a Malta podran ser sotmesos a una altra prova un cop arribin al país o bé seran obligats a passar un període de quarantena, segons informa el diari.
La mesura, que entrarà en vigor la mitjanit d'aquest mateix divendres, serà efectiva també per als viatgers provinents de Romania i Bulgària. Aquests dos països que han estat inclosos a la primera llista 'àmbar' emesa per les autoritats de Malta en el marc dels seus esforços per aturar la propagació de la Covid-19.
Aquesta llista 'àmbar' se suma a la llista vermella dels països des dels quals està prohibit viatjar a l'arxipèlag maltès i a la llista verda que inclou aquells sobre els quals no hi ha restriccions de viatge. La intenció del Govern és actualitzar-la en funció de com evolucioni la situació.
Grècia beta també als turistes espanyols
Les autoritats gregues han inclòs a Espanya en una llista de la qual també formen part Suècia, República Txeca, Bèlgica i Països Baixos. Els passatgers dels avions procedents d'aquests països també hauran de portar amb ells una PCR negativa realitzada 72 hores abans d'embarcar. La mesura ha entrat en vigor aquest dilluns 17 d'agost.
Pel que fa al turisme a Espanya, cada vegada són més els països que se sumen a les iniciatives de recomanar no viatjar a l'Estat, en concret a Catalunya. L'últim a sumar-se a aquesta llista ha estat Dinamarca, de la mateixa manera que han fet Alemanya, França i el Regne Unit.