Instal·len mampares de protecció als busos de Barcelona per minimitzar el risc de contagi dels conductors

L'AMB i TMB han iniciat recentment la implantació d'aquesta mesura, que permetrà recuperar l'entrada dels viatgers per la porta davantera

Imatge d'un bus de TMB pels carrers de Barcelona
Els autobusos d'AMB i TMB protegiran els conductors amb una mampara. | Catalunya Diari

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB)Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) han començat a instal·lar mampares de protecció als 1.898 vehicles que formen la flota de busos metropolitans per tal de minimitzar el risc de contagi per coronavirus dels conductors, el col·lectiu més exposat pel contacte permanent amb moltes persones.

La instal·lació de mampares és una solució duradora que permetrà posar punt final a les mesures provisionals que s'han fet servir fins ara. Així, els viatgers podran tornar a accedir als vehicles per la porta davantera en comptes d'entrar i sortir per la del darrera com s'ha fet des de l'inici de la pandèmia per aïllar l'espai del conductor.

La substitució de mampares, en marxa

La instal·lació de mampares ha començat als 758 vehicles de les línies de gestió indirecta i la previsió és col·locar-ne 40 al dia. Pel que fa a la flota gestionada per TMB (1.140 vehicles), la instal·lació s'iniciarà el mes de juny. Durant les darreres setmanes s’han realitzat proves de mampares amb diverses solucions, proveïdors i materials per buscar la millor solució pel que fa a la facilitat de neteja, la visibilitat, la rigidesa i el pes, entre altres paràmetres.

Finalment s’ha optat per una mampara de policarbonat que s’adapta a la forma de la porta del conductor, el pupitre, la màquina validadora i la resta d’equipament present a cada vehicle, i que podrà incloure una finestreta de comunicació. La compra i instal·lació d'aquests sistemes de protecció ha anat directament a càrrec de les empreses operadores, i posteriorment serà compensada per part de l'administració.  


Comentaris

envia el comentari