La manifestació de la Diada, sense cap gran concentració a Barcelona

Serà la novena Diada Nacional de Catalunya consecutiva en què es convocarà una mobilització per part de l'ANC

Un dels moments de la manifestació de l'11 de setembre de 2018.
Un dels moments de la manifestació del darrer 11 de setembre. | CatalunyaDiari.cat

Una de les conseqüències més clares de la pandèmia de la covid-19 és l'impediment que es produeixin grans aglomeracions de gent. Això impedeix, per posar diversos exemples, els grans esdeveniments esportius, els concerts o la pràctica castellera. Però també genera altres hàndicaps, com les aglomeracions que es produeixen en grans protestes de persones, com estem acostumats a veure a Catalunya des de fa anys.

Si hi ha una manifestació que ja s'ha convertit en gairebé una tradició és la que cada tarda de l'11 de setembre convoca l'Assemblea Nacional Catalana: una marxa de caràcter independentista que ha esdevingut, any rere any, la més multitudinària que es fa al país. Aquest 2020, però, totes les incògnites requeien sobre aquesta convocatòria: en una cita acostumada a les grans aglomeracions i col·lapses, assegurar la distància social és del tot impossible. 

Una manifestació mig presencial i mig virtual

Però l'organització ja està pensant en com superar aquest obstacle, segons ha avançat aquest dijous, 14 de maig, RAC1. Així doncs, han explicat que la mobilització d'aquest 2020 serà de caràcter mixt: mig presencial, mig virutal. Pel que fa a l'àmbit presencial, no hi haurà una única mobilització a la ciutat de Barcelona, sinó que n'hi haurà diverses de repartides arreu del territori. Des de l'ANC encara estan pendents de concretar els detalls sobre com serà la cita.

Una altra cosa que no està clara és l'hora de la manifestació, que solia iniciar-se a les 17.14 hores però que enguany podria variar. Tampoc se'n sap el contingut: quina és la 'performance' que es farà durant la marxa, una fórmula habitual en les manifestacions independentistes dels darrers anys. A més, la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie ha volgut deixar clar que la d'enguany no serà una marxa dirigida només als independentistes, sinó que també volen apel·lar a la participació de persones que no ho siguin.


Comentaris

envia el comentari