YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Simón: «No té sentit que algú que va sol amb cotxe porti mascareta»

El responsable de Sanitat ha opinat sobre la possibilitat que el govern obligui tothom a fer-ne ús

Fernando Simón en una compareixença per informar del coronavirus el maig de 2020
El responsable de Sanitat ha opinat sobre la possibilitat que el govern obligui tothom a portar mascareta | Catalunya Diari

El director del Centre de Coordinació d’Emergències i Alertes Sanitàries, Fernando Simón, ha parlat una vegada més de l'eficàcia de les mascaretes i de la possibilitat que se'n decreti l'ús obligatori, que sembla no recolzar massa. Simón manté que hi ha col·lectius que no poden dur mascareta durant un període perllongat de temps i que, si el govern decideix fixar-ne l'obligatorietat, «s’hauran de garantir les excepcions».

Simón ha dit també que cal tenir en compte com funciona la transmissió de la malaltia i que «no té massa sentit que algú que va sol amb cotxe la porti però sí quan surti i vagi a relacionar-se». «La meva posició és que és altament recomanable i, si al final es decideix que sigui obligatòria, hi haurà altres factors de control públic, polític o d’educació», ha afegit.

«No és fàcil obligar a tothom»

Durant una compareixença de premsa, Simón ha dit que les mascaretes són una eina útil de prevenció però que «no és fàcil obligar a tothom». En aquest sentit, creu que el seu ús ha de ser «altament recomanable» en espais públics on no es puguin mantenir les distàncies de seguretat. 

Per exemple, en relació amb les proves de Selectivitat, ha dit que s’haurà de debatre amb Educació però que caldrà garantir les mesures de seguretat no només durant l’examen sinó també en les entrades i les sortides. «L’ús de mascaretes depèn de si es poden garantir les distàncies tant a fora com dins de les aules», ha insistit. 


Comentaris

envia el comentari