Unes imatges de nens separats al pati i a les aules entristeixen la societat francesa

Part dels alumnes del país veí han tornat a les aules amb mesures molt estrictes de distanciament social

Nens jugand amb la professora a una llar d'infants francesa amb distància de seguretat
Els nens han de mantenir una estricta distància de seguretat fins i tot al pati a França | Twitter (@lioneltop)

La pandèmia de Covid-19 ha arribat a les nostres vides de manera totalment inesperada, i ens ha obligat a canviar moltes de les nostres rutines. Res sembla que pugui tornar a la total normalitat en els pròxims mesos: i les mascaretes, els guants i la distància social s'han convertit en una realitat que tothom, amb més o menys mesura, ha adoptat. 

Els nens, obligats a mantenir distància de seguretat a França

Ara bé, si ja és difícil mantenir les distàncies als carrers, com va quedar clar en els primers dies de desconfinament, a les aules la situació es complica encara més. A Catalunya, Educació ha anat donant alguns detalls sobre com serà el pròxim curs, que combinarà l'ensenyança presencial amb les classes virtuals. A França però, part dels alumnes han tornat a les escoles després de vuit setmanes de confinament, i amb mesures molt estrictes de protecció. 

Precisament aquesta tornada ens ha deixat unes imatges molt impactants, que és molt probable que es repeteixin també al nostre país a la tardor. Un periodista ha compartit unes instantànies de la tornada a una llar d'infants al municipi de Tourcoing, on els nens mantenen una estricta distància entre ells, tant a les aules com al pati

«Per respectar les distàncies, els professors han dibuixat quadradets a terra per als petits. Han jugat i rigut junts, però des d'aquest quadrat», ha explicat l'usuari a Twitter, assenyalant que els nens «no se sentien castigats». Això no ha evitat que molts internautes qualifiquin les imatges d'«horribles» i «impensables». 


Comentaris

envia el comentari