El Baix Gaià es mobilitza perquè es reobri la rotonda de Torredembarra

Els veïns de Brises del Mar lideren la convocatòria de tres manifestacions, previstes per a tres divendres de juny

A l'estiu, a principis de juliol, farà un any que la rotonda de l'N-340 a Torredembarra es troba tallada i obliga a anar fins al camí de servei d'Altafulla per tal de completar-ne el recorregut. Tot plegat, una situació que cada dia obliga milers de persones a perdre temps i fer quilòmetres de més per entrar o sortir dels municipis de la zona. Una de les més afectades és la urbanització altafullenca de Brises del Mar, que queda separada d'Altafulla i Torredembarra per aquest aparatós recorregut de 2,25 quilòmetres.

Tres divendres de juny en què es tallarà la rotonda

Farts, des de l'Associació de Veïns de Brises del Mar lideren una moblització que vol sumar ara el màxim nombre de veïns de la zona: han convocat tres manifestacions, els divendres 7, 14 i 21 de juny, per tallar la rotonda entre les sis i les vuit de la tarda. A més, plantegen no pagar l'IBI  fins que es retirin els new-jerseys que fan efectiu el tall. Alhora, els veïns, que des de l'estiu passat han contactat amb diferents nivells de l'administració per protestar, han exigit per carta al delegat del Govern Òscar Peris i als alcaldes en funcions de Torredembarra i Altafulla, Eduard Rovira i Fèlix Alonso, que actuïn per recuperar la normal circulació per la rotonda.

Ara per ara, però els veïns de Brises del Mar estan centrats en les mobilitzacions, després de gairebé un any sense que cap de les seves reivindicacions administratives hagi obtingut resposta. Es preveuen, doncs, tres divendres de caos a la zona pel qual els veïns ja s'estan organitzant a través de les xarxes socials.

El tall de la rotonda de Torredembarra, una sorpresa

Quan el passat 11 de juliol diversos usuaris habituals d'aquesta carretera es van trobar amb la rotonda tallada, molts d'ells es van sorprendre i, fins i tot, hi va haver mostres d'indignació a les xarxes socials. D'això ja en fa gairebé onze mesos. Una doble fila de barreres de formigó, del model 'New Jersey', provoca des de llavors que el trànsit procedent de l'AP-7 —en els dos sentits—, l'N-340 —en sentit sud— i la T-214 —des de la Riera de Gaià— no pugui completar la circulació total de la rotonda.

Si volen agafar l'accés a la Torre i a la Riera per la T-214, l'N-340 en sentit nord o l'autopista AP-7 en els dos sentits han de desviar-se obligatòriament, prendre l'N-340 cap al sud, desviar-se pel camí de servei d'Altafulla i circular per les dues rotondes que hi ha, reprendre l'N-340 en sentit nord i, ara sí, desviar-se de nou a l'altra banda de la rotonda de l'N-340 a Torredembarra per accedir a la vila o per prendre l'AP-7 en sentit Barcelona.

També et pot interessar