Alerta entre els maquinistes catalans pels sabotatges a les vies de tren

Els sindicats han presentat una denúncia per tal que s'aturin aquestes accions

Els CDRs han tallat un tram de vies de tren de l'R3
Els CDRs han tallat diversos trams durant aquestes setmanes | Cedida

La magnitud de les protestes arran de la publicació de la sentència del procés han anat, en moltes ocasions, més enllà de mobilitzacions.

En alguns casos, els talls de carretera també s'han traduït en talls de les vies de tren. I és precisament aquest punt el qual està generant una certa preocupació entre el sector professional dels maquinistes. Troncs, pneumàtics, fogueres i ciment, són alguns dels obstacles que els combois han hagut d'evitar aquests dies i que han preocupat als treballadors que els condueixen.

La perillositat que suposen aquests obstacles a les vies

Més enllà de les molèsties que poden ocasionar aquestes aturades pel servei rutinari dels trens, el que més preocupa és que, si no es veuen a temps els obstacles, es poden provocar greus accidents. En aquest sentit, des del sindicat de maquinistes Semaf, s'ha presentat una denúncia davant el Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya, a la delegació del Govern espanyol i a Fiscalia.

El seu objectiu és denunciar la perillositat que suposen aquests obstacles a les vies, ja que tal com diuen: «a més a més de l'efecte en la circulació de trens, tenen altres conseqüències molt més greus i que estan posant en perill la integritat física i la vida de les persones que viatgen en ells, siguin treballadors o viatgers».

Demanen mesures per garantir la seguretat

Així doncs, demanen que es prenguin mesures que puguin garantir la seguretat d'aquests viatges, abans que s'hagin de lamentar danys majors. També s'han sumat a la protesta per aquest tipus d'accions els sindicats d'UGT i CCOO i, en aquesta ocasió, han fet una crida a la «reflexió i al seny perquè els autors d'aquestes accions aturin la seva actitud temerària».

En cas de no solucionar-se aquesta problemàtica, asseguren, els maquinistes podrien arribar a decidir no conduir més els trens. Finalment, cal destacar que aquestes accions han generat a la vegada pèrdues milionàries pels responsables de la via. Concretament, es calcula que els danys ocasionats en vies i trens d'Adif i Renfe arriben fins als dos milions d'euros.

 

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari