Marc Coma serà el copilot de Fernando Alonso al Dakar 2020

El català ha guanyat cinc vegades el Dakar de motos i ha estat el director esportiu de la competició durant tres edicions

Marc Coma
Marc Coma serà el copilot de Fernando Alonso al Dakar 2020 | Redbull

Ja s'ha revelat qui serà el copilot de Fernando Alonso al Dakar 2020: Marc Coma, un pilot que disposa de grans coneixements sobre aquesta competició. I és que el català, a més d'haver estat el director esportiu del Dakar durant tres edicions, ha guanyat cinc vegades la prova en la categoria de motos. 

Serà la primera vegada que els dos pilots espanyols competiran en la categoria de cotxes del Dakar 

Segons 'Marca', Coma serà l'acompanyant de l'asturià durant el Dakar 2020, i aquesta serà la primera vegada que els dos pilots competeixin en la categoria de cotxes. El català, després de vèncer en l'edició del 2014, volia saltar a les quatre rodes com a pilot el 2015, però Peugeot finalment es va decidir per Cyril Despres. Amb la proposta d'Alonso, Coma complirà el seu somni de participar en el Dakar de cotxes des del Toyota Hilux. 

Serà la primera vegada que els dos pilots espanyols competiran en la categoria de cotxes del Dakar  | Reuters

 

L'elecció de Marc Coma com a acompanyant, probablement, afavorirà a l'asturià, ja que el d'Avià coneix a la perfecció la forma de competir que s'utilitza en el Dakar. Tant la navegació com l'estratègia són punts forts de l'expilot de motos i que ja aplicava en les competicions on es va proclamar campió. Coma té un control absolut del 'roadbook' i una visió global de la cursa que li permet saber en quins moments atacar i fer servir la velocitat o la tècnica. 

Ja han fet proves amb el Toyota Hilux per preparar-se la competició

A més, Coma té el bagatge d'haver estat el director esportiu de la prova durant les edicions del 2016, 2017 i 2018, de manera que coneix en profunditat com es creen els recorreguts, una visió que no tenen els altres pilots. Fonts del 'Marca' asseguren que Coma ja ha participat en alguna sessió d'entrenament amb el Toyota Hilux, encara que ja havia pilotat sobre quatre rodes anteriorment.

Alonso ha estat fent proves amb el vehicle japonès a Namíbia per preparar-se pel Dakar, que començarà el 5 de gener. L'edició del 2020 serà la primera que es faci a Aràbia Saudita, després d'haver-se celebrat 30 anys a Àfrica i 10 a Amèrica del Sud. El pilot asturià ha anunciat la seva participació publicant una imatge d'un desert a les xarxes. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hola

Una publicación compartida de Fernando Alonso (@fernandoalo_oficial) el

També hi ha altres pilots de moto que s'han passat a la categoria de cotxe, com Dani Oliveras, pilot del 'top ten' del Dakar de motos que l'edició passada va participar en els SxS i que el 2020 farà de copilot a Cyril Despres. Coma no serà l'únic pilot espanyol que competirà per Toyota, ja que Álex Haro està en negociacions amb la marca japonesa per ser un dels copilots. 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari