L'Hospital Universitari de Bellvitge incorpora una unitat de referència de malalties neuromusculars rares

Amb aquest suma onze centres, serveis i unitats de referència

L'Hospital de Bellvitge ha obtingut la certificació del Ministeri de Sanitat per un onzè CSUR (Centres, Serveis i Unitats de Referència) dedicat a les malalties cròniques neuromusculars rares. La majoria d'aquestes malalties són origen genètic, es caracteritzen per la pèrdua de força muscular i generen una gran discapacitat, pèrdua de l'autonomia personal i càrregues psicosocials.

Bellvitge compta ja amb onze CSUR

En aquest grup s'inclouen les malalties de motoneurona, com ara l’ELA, les d’origen genètic que afecten la placa motora, les neuropaties sensitivomotores i autonòmiques hereditàries, les malalties musculars hereditàries i malalties neuromusculars multisistèmiques. Amb aquest nou CSUR Bellvidge en suma onze. Són de en patologies d’oftalmologia, cirurgia, esclerosi múltiple, trasplantament renal creuat, infeccions osteoarticulars i sarcomes.

Carles Casasnovas, coordinador del CSUR de malalties neuromusculars de l’Hospital Universitari de Bellvitge, exposa en un comunicat que el reconeixement «és molt important per aconseguir que els pacients puguin accedir al millors tractaments sense importar la seva comunitat autònoma de residència».

Els CSUR donen cobertura assistencial a tot el territori estatal, proporcionen atenció i seguiment multidisciplinari, garanteixen la continuïtat de l'atenció entre diferents etapes de vida del pacient (infant-adult) i nivells assistencials i actuen com a nodes de formació d'altres professionals. 

El Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat ha reconegut un total de 281 CSUR a hospitals de tot l'estat espanyol que tracten 70 patologies diferents. L'acreditació com a CSUR permet la integració a les Xarxes Europees de Referència (ERN).

També et pot interessar...