Captura de Marc durante el vídeo grabado en el Hospital Parc Taulí de Sabadell (Barcelona) donde advierte del peligro del Covid-19

Marc, el jove català que ni camina, ni parla i gairebé mor pel coronavirus

Després de passar 90 dies ingressat i lluitant per la seva vida, per fi ha rebut l'alta

La pandèmia ens està deixant nombrosos casos de superació, vertaders herois que han demostrat fortalesa i valentia per superar aquesta malaltia. Un exemple d'aquests és Marc, un jove que ha passat un total de noranta dies ingressat a l'Hospital Parc Taulí de Sabadell a conseqüència de la Covid-19. Aquest jove de 33 anys acaba de rebre l'alta després d'haver estat lluitant per la seva vida durant els seixanta dies que va passar a la Unitat de Cures Intensives (UCI).

Ara, Marc es troba en el seu domicili on continua recuperant-se de les greus seqüeles que la malaltia l'ha deixat en el seu organisme. Abans d'abandonar l'hospital, el jove ha gravat un vídeo per advertir a la població del que suposa el virus donant com a exemple el seu propi cas, i tractar de conscienciar sobre l'important que resulten les mesures de prevenció per evitar el contagi.

«Als joves també ens afecta»

«El coronavirus no és només cosa de gent gran, tot i que pensem que sí. Als joves també ens afecta» explicava Marc amb molta dificultat per parlar. L'encarregat de difondre el vídeo ha estat l'Hospital Parc Taulí des del seu compte de Twitter el mateix dia que rebia l'alta. «La Covid no és una broma. Feu cas als professionals» adverteix el jove.

L'impactant vídeo acaba amb el pacient abandonant l'habitació de l'hospital en  cadira de rodes. El jove no tenia patologies prèvies i, malgrat la seva joventut, els estralls que la malaltia li ha deixat són més que evidents.

La malaltia va començar de forma lleu amb febre i diarrea. Després d'anar a l'hospital a fer-se les proves, el van enviar cap a casa perquè no presentava un quadre greu. Dies més tard, va patir una pneumònia que va desembocar en un trombe pulmonar bilateral, pel qual va ser ingressat directament a l'UCI. Allà va patir dos atacs cardíacs  i va estar a punt de morir.

Seqüeles importants

Marc confessa haver passat «molta por» quan li van confirmar que havia donat positiu en coronavirus. Després de tres mesos ingressat a l'hospital lluitant per sobreviure, per fi va abandonar el centre, encara que en cadira de rodes i amb serioses dificultats per parlar. «És possible que li quedin seqüeles» afirma Andrey Rodríguez, metge adjunt de l'UCI de l'Hospital Parc Taulí de Sabadell.

Amb el seu exemple, Marc intenta conscienciar la gent que el virus no només afecta la gent gran i que «no és una broma». El seu vídeo ha circulat per les xarxes socials com la pólvora, fins i tot Alba Vergés, consellera de Salut de la Generalitat de Catalunya, l'ha publicat en el seu compte oficial de Twitter.