Primer pla de Marc Márquez mirant cap a un costat

Marc Márquez confirma la pitjor notícia per a ell que ho canvia tot

El pilot haurà de mantenir-se allunyat de les pistes durant una temporada

Marc Márquez no està passant per la seva millor època ni de lluny. Des que es va trencar l'húmer el juliol del 2020, s'ha operat ja tres vegades. Dijous que ve, el pilot haurà de tornar a ser intervingut quirúrgicament una quarta vegada i causarà baixa indefinida a MotoGP durant uns mesos.

La seva quarta operació és imminent

A la Clínica Mayo de Rochester, Minnesota, Marc Márquez es posarà en mans del doctor Joaquín Sánchez Sotelo. D'aquesta manera, intentarà posar fi a un malson que fa dos anys que viu.

«Marc ha fet de tot i més per tornar a ser el d'abans. No n'hi ha hagut prou. Vam plantejar una quarta operació l'any passat, però l'os no estava prou soldat per fer-la», va assenyalar Alberto Puig, de l'equip Repsol Honda,

«Després de moltes investigacions, vam contactar amb la Clínica Mayo i aquest divendres ens van informar que tots els estudis en 3D estaven completats, ja es podia fer l'operació», va afegir durant la conferència de premsa celebrada aquest dissabte al circuit de Mugello.

No pot competir així

La darrera intervenció quirúrgica de Marc Márquez es va fer fa 18 mesos. Va ser llavors quan el cap de Traumatologia i Cirurgia Ortopèdica de l'Hospital Ruber Internacional de Madrid, Samuel Antuña, va eliminar una infecció que li va salvar l'os.

La situació de Marc Márquez és complicada i té clar que en aquestes condicions no pot continuar competint:

«Hi ha hagut un temps de marge on he intentat treballar, però l'evolució no seguia. M'estava costant més del compte i la posició no era normal a sobre de la moto».

«M'he traslladat a Madrid per posar-me en mans del doctor Ángel Cotorro. Fins i tot així m'he adonat que no podia perquè el patiment era molt més gran que la diversió de córrer», assenyalava recentment.

Marc Márquez en un photocall
Marc Márquez passarà per una intervenció els propers dies  | Europa Press

Baixa indefinida fins que no estigui completament recuperat

Pel que fa a la propera intervenció, Marc Márquez ho té clar. Haurà de parar un temps fins que estigui totalment recuperat.

«Ens vam posar en contacte amb el doctor Joaquín Sánchez Sotelo i aquest divendres em va dir que la rotació a l'húmer era massa gran. Hem decidit parar, operar-me i després continuar», confirmava recentment el pilot, que serà baixa indefinida.

«Amb l'excés de rotació al braç, el meu estil de pilotatge no és el mateix i la meva posició sobre la moto no és natural. El millor és que han trobat el problema i que es pot solucionar», afegia.

«Aquest dimarts volo als Estats Units, tinc 29 anys i crec que encara puc donar molt a Honda i al motociclisme», ha conclòs.

Marc Márquez al premi de las americas
Marc Márquez serà baixa durant uns mesos | Europa Press

La veritat és que la seva operació no és cosa fàcil, però el doctor que la durà a terme té clar el que farà per millorar el braç del pilot.

«La cirurgia consistirà en l'extracció del material d'ostesíntesi de la seva espatlla associada a una osteotomia humeral per incrementar el moviment de rotació externa del braç i mantenir l´estabilitat de l'espatlla», explicava Sánchez Sotelo a través d'un comunicat remès per l'equip Repsol Honda.

De moment, al pilot i al seu equip només els queda esperar. Tot i això, els terminis de recuperació en una cirurgia d'aquest tipus no són curts, oscil·len entre els cinc i els sis mesos. D'aquesta manera, Marc Márquez podria tornar a final de temporada per poder treballar amb l'Honda RC213V del 2023 als tests del mes de novembre.