La mare de les noies pakistaneses a l'arribada a l'aeroport del Prat amb el seu fill

El dur testimoni de la mare de les catalanes assassinades al Pakistan: «No sé res»

El cònsol pakistanès l'ha rebut a l'aeroport i ha precisat que la policia té proves sòlides contra els acusats

El cruel assassinat de les germanes catalanes d'origen pakistanès, Arooj i Aneesa Abbas, va crear una consternació mundial. Les terrassenques van ser torturades per rebutjar un matrimoni amb els seus cosins. Les joves van ser escanyades i rematades a trets i, en conseqüència, sis homes van ser detinguts per aquests actes.

Uns fets que van succeir després de viatjar enganyades al país dels seus pares. Allà, totes dues van mostrar la seva intenció d'anul·lar el matrimoni per casar-e amb un altre home a Catalunya. 

Una decisió que va desencadenar la ira dels seus familiars. Una venjança que va acabar en tragèdia i la mort de les germanes de Terrassa de 24 i 21 anys.

El retorn de la mare

La mare de les noies de Terrassa assassinades al Pakistan presumptament per membres de la seva pròpia família ha arribat aquest diumenge a Barcelona. La mare, Azra Bibi, ha atès breument als periodistes que l'esperaven i, a les preguntes sobre el cas, ha respost: «No sé res».

Només ha afegit un detall més: un agraïment a la tasca policial dels agents pakistanesos que han intervingut en el cas i a les autoritats catalanes i espanyoles que li han facilitat el retorn.

El cònsol, que ha rebut a Bibi al Prat, ha assegurat que la policia pakistanesa disposa de «proves molt sòlides» contra els acusats. A més, a Pakistan el càstig mínim per un crim com aquest és de 25 anys de presó.

Foto de les dues germanes de Terrassa
Les dues germanes torturades i assassinades a Pakistan | Cedida

Enterrades a Pakistan

Azra Bibi ha aterrat a l'aeroport del Prat aquest matí procedent de Pakistan, en un vol que ha fet escala a Abu Dhabi. L'acompanyava el seu fill de dotze anys, que també era al Pakistan amb ella des de fa uns mesos.

Fonts del consulat han assegurat que la intenció de Bibi és quedar-se ara a l'àrea de Barcelona, sense especificar si tornarà a Terrassa, on vivia abans de viatjar cap a Pakistan fa uns mesos, ni si es traslladarà a l'habitatge de protecció oficial que li ha ofert la Generalitat.

El consol ha confirmat també que els cossos de les dues noies, Aneesa (21 anys) i Arooj (24 anys), van ser enterrats a Pakistan el 21 de maig, el dia després de ser assassinades.