Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Foto de les dues germanes de Terrassa

Torturen i assassinen dues germanes de Terrassa de 21 i 24 anys per no voler casar-se

Uruj i Anisa, residents a Terrassa (Barcelona), van viatjar enganyades al país perquè volien casar-les amb els seus cosins

Consternació mundial pel cruel assassinat de dues germanes catalanes de 21 i 24 anys d'origen pakistanès. La policia ha detingut sis homes que van torturar i van matar Uruj i Anisa Abbas per rebutjar un matrimoni amb els seus cosins. Les joves van ser escanyades i rematades a trets.

Uruj Abbas, de 21 anys, i la seva germana Anisa, de 24, es van casar l'any passat i dijous van viatjar al país dels seus pares. Es desconeix si va ser un matrimoni consumat a un dels molts que es van dur a terme per videotrucada durant la pandèmia. Dijous van viatjar enganyades al país dels seus pares.

Un cop allà van mostrar la seva intenció d'anul·lar el matrimoni per casar-se amb un altre home a Espanya. A més, van renunciar a signar abans els papers, que permetien als seus marits emigrar legalment a Europa. La seva decisió va desencadenar la ira dels seus familiars, i una venjança que va acabar en tragèdia.

Van viatjar enganyades

Uruj i Anisa van ser casades forçadament estant elles a Catalunya i els seus cosins al Pakistan. Però les dues germanes tenien altres plans, i van viatjar al poble dels seus pares, Nathia, amb la intenció d'anul·lar el matrimoni. Van viatjar en companyia de la seva mare Azra, sense saber que anava directes cap a la mort.

Dues mans amb anells de compromís
Rebutgen un matrimoni concertat amb els seus cosins | Arxiu

Davant la seva negativa a rubricar el matrimoni de conveniència, van ser torturades per set dels seus parents. Els fets van passar a casa del seu oncle matern, Muhammad, i les tortures van ser encapçalades pel seu germà Shehryar. Quatre cosins més es van sumar a l'anomenat «crim d'honor».

Entre els torturadors i assassins hi havia els dos cosins amb què havien estat casades forçadament. La mare de les dues noies va intentar intervenir, però va ser tancada en una habitació mentre seguien les tortures. En persistir en la seva posició, van ser escanyades i rematades a trets.

Connexió Pakistan-Espanya

La policia va detenir sis dels set autors d'aquesta atrocitat, comesa divendres passat a Gujrat, a la província del Punyab. Però la mare es nega a denunciar els assassins, així que ha hagut de ser la mateixa policia la que ha presentat càrrecs. Ara estan esperant que se'n concreti la imputació.

 

La policia ha confirmat que les dues víctimes van ser torturades de manera salvatge, i després assassinades per no canviar d'opinió. Forma part del xoc cultural entre els familiars residents al Pakistan i les noves generacions que viuen a Espanya. És a dir, entre la tradició i la forma de vida occidental.

A més, es dona la circumstància que la majoria dels pakistanesos a Espanya provenen del districte rural. Allí, els caps del poble controlen la població a través de favors, llocs de treball i represàlies físiques. Diversos d'aquests cabdills han residit legalment a Barcelona durant anys.

Crims de l'honra

El més dur és que probablement els responsables d'aquest crim surtin al carrer aviat. Els anomenats crims d'honra se solen resoldre amb el perdó familiar, que moltes vegades és suficient perquè els assassins surtin impunes. La decisió està en mans dels cacics del lloc.

Segons la policia, un germà de les víctimes, l'oncle patern, els dos marits, un cosí i els dos sogres han estat denunciats. Un altre dels sospitosos, un cosí de les víctimes, ha fugit. Els cacics controlen tot el que passa al districte, però també tenen les seves connexions amb Barcelona.

Detinguts per l'assissinat de les dues germanes
Els detinguts pel crim de les dues germanes | Policia de Punyab

És a través d'aquestes connexions que haurien maniobrat per establir l'enllaç entre les dues germanes i els dos cosins. Un matrimoni que no se sap si es va acabar consumant, però que en tot cas havia de ser ratificat per les dues dones. Elles, però, tenien plans amb altres homes a Espanya.

Cada any són assassinades unes mil dones al Pakistan sota la llei de l'honra, que les obliga a acceptar els matrimonis de conveniència. No és un fenomen exclusiu d'aquest país, ja que també passa a l'Índia, Bangladesh i Pakistan. En aquest cas, amb connexions especials amb Espanya.