Marc, el nen de 10 anys que lluita contra un càncer: «Vaig madurar als 8 anys»

El nen va ser l'encarregat d'obrir el curs acadèmic de la facultat d'Infermeria i Fisioteràpia de la Universitat de Lleida

En Marc va ser el protagonista de l'acte d'inauguració del curs acadèmic a la Facultat d'Infermeria i Fisoteràpia
En Marc va ser el protagonista de l'acte d'inauguració del curs acadèmic a la Facultat d'Infermeria i Fisioteràpia | Twitter (@FIF_UDL)

La inauguració del curs acadèmic de la facultat d'Infermeria i Fisioteràpia de la Universitat de Lleida va comptar amb un discurs molt especial i motivador. El discurs el va fer Marc Taurel, un nen de 10 anys que lluita contra un osteosarcoma des dels 8 anys, segons recull el diari 'Segre'.

«Em diuen que sembla que tingui 23 anys perquè ara m'enfronto als problemes amb més tranquil·litat i sé valorar les petites coses» en aquest sentit, afegeix que quan va al col·legi «m'adono que els nens de la meva edat ploren per ximpleries mentre que a mi, el que realment m'afecta és perdre a un amic per culpa del càncer o que em donin males notícies del progrés de la meva malaltia».

Recomana als infermers ser «divertits»

En Marc va passar dos anys ingressat a l'hospital Sant Joan de Déu de Barcelona durant els quals el van operar del fèmur i del peroné. És per això que recomana als futurs infermers que siguin «divertits» perquè a cap nen «li agrada un metge seriós». Marc assenyala que a la planta de pediatria «som com una gran família» per això és molt «especial» el vincle que es crea entre pacients i personal sanitari «quan agafes confiança i hi ha bon rotllo és com si la infermera fos el teu col·lega».

D'altra banda, el germà d'en Marc ha creat el projecte 'Shurikan blau' que consisteix a vendre estrelles de paper ecològic fetes amb la tècnica de l'origami. Els diners recaptats es destinen a la investigació del càncer infantil i juvenil a l'hospital Sant Joan de Déu.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari