Imatge del Joc de Cartes al restaurant Codac de Barcelona.

Marc Ribas, obligat a cridar l'atenció d'un concursant a 'Joc de Cartes': «Perdó, eh!»

Marc Ribas no en donava crèdit: «No t'entenc. Se te'n va anar l'olla, dius?»

El 'Joc de Cartes' continua a l'altura del que se li demana. Mai decep, sempre ens ofereix el que li demanem. L'últim programa n'és —novament (i això no és notícia)— un exemple. Perquè en un programa afable i de bona sintonia entre els concursants, Marc Ribas va saber trobar l'escletxa per fer quelcom que molt poques vegades li havíem vist fer: cridar l'atenció d'un concursant. 

Va ser durant la sempre tensa confrontació final. Els concursants, en un programa que buscava les millors postres de Barcelona, es veien les cares per darrera vegada per desvetllar la incògnita de l'espai guanyador. I, si bé és cert que el guanyador va sorprendre (l'espai estava encara en obres), també ho és que més va cridar l'atenció el gest de Marc Ribas amb un concursant. 

L'Àlex Merino, del restaurant Cal Trapella, va votar amb un cinc pelat els postres de l'Ugot Bruncherie. Aquests, molt abundants i amb una selecció amplíssima, eren més barats que els seus, que a simple vista eren un pèl més justos. «Perdona'm, de veritat. Se me'n va anar l'olla...». 

En sentir-ho, Marc Ribas no es va poder reprimir i va replicar: «Però una cosa. Perdona'm, eh. No entenc com pot ser que se te'n vagi l'olla. Vas dir que votaves baix per la qualitat del menjar... i que segons la relació qualitat-preu, era un cinc». 

«Has quedado... retratado»

En veure-ho, Omar Díaz, del Bar Omar va acusar el xef de Cal Trapella de jugar amb estratègia. «Has quedado... retratado», li va etzibar. 

El cert, però, és que Merino va ser just i va reconèixer que no ho havia fet bé, que no havia fet bé els càlculs. «Ho sento de veritat, no anava amb estratègia (...) És que els postres de l'Ugot Bruncherie eren més barats que a casa meva. No té cap sentit la nota que he posat». 

«He vist una mica de prepotència»

Ser assenyalat no és plat de bon gust. No ho és mai. I l'Àlex Merino va deixar-ho clar durant la confrontació, acceptant les crítiques, però assegurant que els altres concursants havien estat «prepotents» amb ell. 

«He vist una mica de prepotència. És com si la meva cuina, el meu estil i el meu restaurant els hi fes pena», va dir. «No podem ser tots Ferran Adrià. Han estat poc comprensius amb mi i la gent que m'acompanya», sentenciava Merino.