Fotomuntatge d'un cotxe policial i 'Los Hermanos Koala'

La mare d'Alexander, el jove que està en coma per una pallissa, es desmaia al mig del carrer

Els progenitors d'Alexander acabaven de rebre l'informe mèdic de les lesions

Alexander, el jove víctima d'una pallissa a Amorebieta (Biscaia), segueix en unes condicions de salut molt crítiques. Els metges han descartat, de moment, despertar-lo del coma induït en què es troba.

Segons els resultats del TAC que li van fer, el noi pateix greus lesions a les dues parts del cervell. Això vol dir que, encara que aconsegueixi sobreviure, les seqüeles que li quedaran també seran molt greus, probablement per a tota la vida.

Recentment els pares del jove sortien de l'hospital després de rebre l'últim informe mèdic. Davant les males notícies que havien rebut, la pressió va ser massa gran i la mare d'Alexander es va esvair al mig del carrer.

El seu marit, Eugen, li subjectava el cap mentre una altra dona que els acompanyava demanava ajuda: «Aigua, si us plau!», va cridar. La dura escena va ser presenciada per diverses persones que es trobaven allà, inclosos alguns mitjans de comunicació.

La mateixa dona, que ha exercit de portaveu de la família, s'ha dirigit més tard als mitjans per a informar dels últims esdeveniments: «Si us plau, que els detinguin a tots i que no en quedi cap lliure». Aquest és el desig dels pares d'Alexander.

«Els metges l'únic que els han dit és que esperen un miracle», explica la dona. Els pares, visiblement afectats, estaven al costat d'ella davant les càmeres i els mitjans de comunicació.

De moment, la situació clínica del jove és molt greu. Alexander va ser víctima d'una brutal pallissa per part de més d'una desena de persones. Per ara se n'han detingut 14, tot i que les autoritats no descarten més detencions.

La pallissa va ser gravada pel telèfon mòbil d'un dels assistents i després el vídeo es va publicar a les xarxes socials. En les imatges s'aprecia clarament com els agressors es van acarnissar amb la víctima, una vegada i una altra, mentre reien i feien el gall.

«Mateu-lo, mateu-lo!», cridava un d'ells mentre un altre li demanava que seguís gravant amb el mòbil. Alexander va ser colpejat en multitud d'ocasions per tot el cos fins que va quedar inconscient a terra.

El jove estava tombat al terra i ple de sang, i van seguir donant-li cops. També li van registrar les butxaques. Tot mentre reien i es mofaven d'ell.

Al vídeo s'escolten fins i tot els cops que li van donar al cap amb un objecte metàl·lic, que van ser els que li van provocar les greus lesions que té en tots dos costats del cervell.

14 detinguts per l'agressió a Alexander

Els investigadors que porten el cas han aconseguit identificar 20 persones que van participar de la pallissa. De moment se n'han detingut 14, tot i que no descarten que hi pugui haver més detencions a mesura que avanci la investigació.

Dels 14 detinguts, 7 són menors d'edat i la resta són tots majors de 18 anys. Dels adults, 6 són a la presó i només un ha quedat en llibertat provisional.

Segons les autoritats, tots els arrestats estan associats a una banda violenta anomenada 'Los Hermanos Koala'. Es tracta d'una banda de delinqüents organitzats que té un ampli historial delictiu. De fet, la mateixa nit de la pallissa a Alexander ja havien protagonitzat algun altre episodi violent per la zona.

Per ara, Alexander segueix lluitant per aferrar-se a la seva vida mentre la seva família i els metges esperen un miracle. Segons avancen les hores, el pronòstic pot canviar dràsticament, però els seus pares mantenen l'esperança.

Fa tot just dos dies, els metges eren més optimistes sobre l'estat del jove. Ara, però, els sanitaris esperen poc menys que un miracle perquè Alexander sobrevisqui.

La pallissa a aquest jove és la tercera amb un resultat tan dramàtic en menys d'un mes a Espanya. A principis de juliol, Samuel va ser apallissat fins a la mort després d'una nit de festa a la Corunya. Poc després, Isaac, un jove madrileny, era víctima d'una altra agressió col·lectiva en un túnel.