Margarita del Val ha alertat del perill de Nadal

Margarida del Val avisa: El lloc més perillós per la Covid aquest Nadal

S'atansen les festes de Nadal, i amb elles, la preocupació per les grans aglomeracions i les reunions familiars

Com ja va passar l'any passat, amb l'arribada de Nadal creix la preocupació pel que fa a la incidència de la Covid-19. Tot i això, enguany la situació difereix positivament de l'any passat, però cal mantenir la precaució davant l'augment de les trobades socials.

Les festes s'atansen, i amb elles les reunions familiars, d'amics o d'empresa. A més, la temperatura fa que les reunions ja no puguin ser al carrer, per la qual cosa les trobades, dinars o sopars en llocs tancats i sense ventilació són més perillosos, ja que el virus s'hi podria propagar fàcilment.

Persones a peu pels carrers de Vigo decorades per Nadal
Durant el Nadal hi ha moltes aglomeracions persones pels carrers, especialment a zones comercials | Europa Press

Precisament, sobre tot plegat, n'ha parlat l'experta Margarida del Val.  La viròloga espanyola ha llançat una advertència per Nadal, i juntament amb altres especialistes, està demanant que s'extremin les precaucions per no provocar situacions de risc.

Els àpats familiars, el lloc de més risc

Margarida del Val ho té clar. En unes declaracions al programa 'Todo es mentira', presentat per Risto Mejide, ha especificat les trobades que ella creu que serà més perillós per la Covid durant aquest Nadal. 

«Als àpats de Nadal familiars solen haver-hi persones vulnerables», segons la viròloga, per la qual cosa aquest és el moment en què cal tenir més cura.

Taula en un sopar de Nadal
Margarita de Val posa el focus al perill de les trobades familiars | iStochPhoto

Donada la debilitat del sistema immunitari associada a les persones de més edat, del Val considera que les trobades familiars són les més perilloses, per sobre de les reunions d'empresa, on també es trobaran moltes persones. En aquest cas, però, no hi sol haver gent d'edats tan avançades ni amb greus problemes de salut.

És per tot això que l'experta recomana extremar precaucions en cas que se celebrin grans reunions familiars aquest Nadal. Dues de les coses que assegura que cal tenir més presents, són la ventilació i els tests d'antígens, una manera senzilla d'evitar la propagació del virus en cas d'algun cas positiu.

Amb Nadal a la cantonada és important fer cas dels consells i advertiments dels experts. Ara que Espanya ha aconseguit mantenir una situació positiva, cal no abaixar la guàrdia.