Margarita del Val al seu despatx

Margarita del Val anuncia què passarà a Espanya les properes setmanes

L'experta llança una missatge d'alerta per a mantenir totes les precaucions davant la covid-19

Margarita del Val ha pronosticat la situació que hi pot haver a Espanya les properes setmanes en referència a la covid-19.

Molts experts han intentat vaticinar l'evolució de la pandèmia, però pocs han sigut capaços de pronosticar-la amb encert total. Hi ha hagut moltes veus que s'han alçat per a fer recomanacions, però només una persona l'ha clavat a l'hora de preveure el futur del coronavirus.

La viròloga Margarita del Val és coneguda pels pronòstics que ha fet, sempre amb encert, sobre la situació pandèmica al nostre país. Ha estat una de les principals encarregades de posar en alerta la població i els consells que ha donat han ajudat a combatre les conseqüències de la covid.

Durant els últims anys ha estat molt present als mitjans de comunicació per a oferir la seva opinió i experiència. Molts la consideren la principal guia a seguir i sol·liciten que sigui ella la portaveu de la institució en aquesta matèria.

Aquesta setmana ha tornat a aparèixer públicament per a informar sobre la situació que hi podria haver a Espanya d'aquí a poc. El que ha vaticinat sobre la pandèmia del coronavirus no ha passat desapercebut i molta gent ja està prenent mesures al respecte.

Margarita del Val pronostica l'evolució de la covid-19 a Espanya les properes setmanes

El passat 2 de setembre, la viròloga va visitar telemàticament el plató de 'Al rojo vivo' per a donar el seu punt de vista sobre com evolucionarà la pandèmia aquesta tardor. Els usuaris de les xarxes no van trigar a fer-se ressò de la informació que va oferir, que va arribar a ser trending topic.

El que va causar tant d'enrenou va ser que del Val va assegurar que hi haurà una sisena onada de coronavirus. L'experta va afirmar que es repetirà el mateix patró que l'any passat amb l'arribada del fred.

Va dir que l'any passat els casos van agafar un ritme de pujada vertiginós quan va arribar la tardor i preveu que això torni a passar enguany. A més, per a donar suport al seu pronòstic fa ús d'altres pandèmies, com la de grip A del 2009, en la qual es va mostrar la mateixa evolució.

«La pandèmia de grip A ens va mostrar exactament el mateix, i a finals de setembre van començar a pujar els casos», va assegurar. I va afirmar rotundament que vindrà una sisena onada de covid-19.

Durant la seva intervenció, a Margarita del Val se li van fer moltes preguntes, a les quals va respondre oferint una previsió del que pot passar les properes setmanes. Va afirmar que la mortalitat serà menor que en la temporada estival, però que no podem estar desprevinguts i hem d'intensificar les mesures.

Del Val va assegurar que aquesta nova onada serà més inestable i no pot assegurar si el nombre de casos augmentarà o disminuirà respecte de les altres. Va confirmar que, a causa de la vacunació i dels casos asimptomàtics, els contagis no es podran determinar amb exactitud.

Davant aquestes afirmacions va matisar que el nombre de contagis ja no és un valor indicatiu de la situació pandèmica. Per a l'experta serà el nombre de defuncions el que determini la virulència d'aquesta nova onada.

Es va mostrar molt segura quan va afirmar que amb el ritme de vacunació que portem aconseguirem frenar l'impacte de la covid, però va fer una crida a la calma i a complir les mesures imposades. Va lloar la tasca dels sanitaris en els processos d'immunització i va encoratjar a no perdre el ritme per a quan arribi el fred.

Sens dubte, un pronòstic que apunta maneres de convertir-se en una realitat.

Com ja ha fet en altres ocasions, Margarita del Val ja ha llançat el missatge, i ara queda en mans dels especialistes i en les nostres evitar l'augment de casos. Hem de respectar les normes sanitàries i evitar que la pandèmia destrueixi més vides.