Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Margarita del Val en una imatge d'arxiu en un laboratori

Margarita del Val detalla com hauríem de celebrar el Nadal: «Serà el millor...»

La viròloga ha manifestat que creu que passarà aquest Nadal

Margarita del Val en una imatge d'arxiu en un laboratori
Margarita del Val analitza la situació de la Covid-19 en directe a 'El programa de Ana Rosa' | CatalunyaDiari

Ja han passat més de 6 mesos des que el coronavirus va irrompre amb força a Espanya. La pandèmia continua cobrant moltes víctimes a tot el món, i desgraciadament ja cal lamentar més d'un milió de morts en tot el planeta, una xifra esgarrifosa.

La pandèmia continua creixent a Espanya a un ritme molt accelerat. Les xifres són molt semblants a les de març i abril, per la qual cosa el país torna a estar en seriosos problemes. La situació és bastant crítica i ja són molts els que estan demanant noves mesures per a intentar frenar aquesta nova ona de contagis.

Margarita del Val ha explicat en 'El programa de Ana Rosa' uns nous mètodes per a saber si algú està contagiat o no. L'experta ha explicat que ja s'estan començant a utilitzar test d'antígens. «El test és tan bo com el PCR, la mostra es pren del nas, amb la mateixa sensibilitat, no té gairebé errors i a més, és molt bo perquè et donen el resultat al moment i et poden donar consell sobre el resultat de forma immediata. És molt barat i a la Sanitat Pública li costa menys diners», ha afirmat Margarita del Val.

La viròloga fins i tot ha explicat que no és gens recomanable que es redueixin els dies de quarantena. «S'ha calculat que en 14 dies el 95% de la població desenvolupa els símptomes, si reduïm la quarantena a deu dies, menys gent donaria positiu, llavors, hi haurà més persones que malgrat passar la quarantena, podrien contagiar», ha explicat a Telecinco.

Margarita del Val també ha explicat el que opina sobre la situació que està vivint Madrid. «És molt complicat, Madrid és una de les ciutats on primer entra el fred, tenim molts casos per a començar la temporada de tardor-hivern, on pujarà més, tret que prenguem totes les precaucions que sabem que funcionen. La seva única finalitat ha de ser que es testi a totes les persones, si no, no es contindrà la pandèmia», ha confessat en directe al programa d'Ana Rosa.

És millor celebrar el Nadal en grups reduïts

En els últims dies s'ha parlat de com serà el nadal, a França ja han proposat confinar-se fins al Nadal per a poder celebrar les festes, una idea que no ha acabat de convèncer. «Jo ho veig complicat, si ho celebrem, 15 dies després tenim un desgavell enorme i haurem de tornar-nos a confinar. A mi no em sembla gaire bé, podem celebrar el Nadal en petits grups i serà millor», ha explicat la viròloga, reconeixent que serà millor celebrar les festes en grups reduïts.