Salut reobrirà la setmana que ve una desena de consultoris del Vallès Oriental tancats des de l'estat d'alarma

Funcionaran unes hores al dia i només atendran visites programades

Un metge aguantant una taula de resultats
Els centres mèdics de deu municipis del Vallès Oriental atendran visites programades. | Pixabay

El Departament de Salut reobrirà la setmana vinent una desena de consultoris de petits municipis del Vallès Oriental que va tancar quan va esclatar la pandèmia de la Covid-19 el passat mes de març. Són els centres d'atenció sanitària de Vallgorguina, Sant Esteve de Palautordera, Gualba, Sant Pere de Vilamajor, Vallromanes, Figaró-Montmany, Aiguafreda i Cànoves i Samalús. Així mateix, també podria reobrir les portes l'ambulatori de la Torreta, a la Roca del Vallès, tot i que encara no està confirmat.

Així ho ha detallat el director del Sector sanitari Vallès Oriental, Joan Parellada, durant el Consell d'Alcaldies del Vallès Oriental celebrat aquest dimecres. Parellada ha puntualitzat que la reobertura serà tan sols durant unes hores al dia i només per atendre visites programades. Pel que fa a la resta de consultoris de la comarca que continuen tancats, Salut apunta que està planificant la represa de l'activitat. El Departament ha remarcat que, el passat mes de març, amb motiu de la pandèmia i l'estat de l'alarma, va decidir tancar diversos consultoris arreu de Catalunya per raons de seguretat i sostenibilitat.

Inversió de prop de 40 milions d'euros a la Regió Sanitària Metropolitana Nord

D'altra banda, Salut també ha detallat aquest dimecres als alcaldes del Vallès Oriental que el nou model d'atenció primària que es desplegarà durant els pròxims tres anys suposarà una inversió de 38,7 milions d'euros en el cas de la Regió Sanitària Metropolitana Nord. Els diners es destinaran a millorar l'atenció de la Covid-19, a contractar nous professionals i a reforçar funcions del sistema administratiu i social, així com a incrementar el cos dels tècnics auxiliars d'infermeria.

Pel que fa a les dades epidemiològiques a la comarca, actualment la taxa d’incidència per 100.000 habitants és de 80,1, mentre el risc de rebrot se situa en el 163 i la taxa de reproducció és de l'1,01. Es tracta d'unes dades millors que tres setmanes enrere, un fet que ha estat celebrat pels responsables territorials de Salut, tot i que han demanat a la ciutadania «no abaixar la guàrdia».


Comentaris

envia el comentari