Un doctor de Harvard, contundent: «El coronavirus? Només hi ha una solució»

El professor creu que les mesures a Espanya no han estat a l'altura

Pla tancat d'una dona fent-se una prova PCR
Un doctor en Salut Pública per la Universitat de Harvard ha assenyalat l'única solució contra la pandèmia | ACN

Elvis García, doctor en Salut Pública i professor d'Epidèmies de la Universitat de Harvard, als EUA, té clar que la resposta política a Espanya no ha estat a l'altura. Aquest expert considera que caldria prendre mesures més contundents i, sobretot, donar una resposta unificada. I és que la gent a Espanya mai s'ha enfrontat a aquestes circumstàncies.

«Entendre una pandèmia és un factor rellevant, per això a nosaltres ens ha enxampat per sorpresa, mentre que altres països, que sembla que tenen menys recursos, potser estan més preparats perquè han conviscut amb epidèmies recents», assenyala García.

La unitat és fonamental

El professor de la Universitat de Harvard té clar que, a més de tenir les infraestructures llestes, cal tenir clar que «o ens posem a treballar tots en la mateixa direcció o això no desapareixerà. No és un tema que es pugui polititzar, com fa el nostre govern o el govern americà», explica. Segons aquest expert, els països asiàtics són molt més conscients que per a combatre una epidèmia cal alinear-se tots i lluitar alhora, incloent-hi als polítics.

A més, això implica també que la gent entengui «el seu rol amb empatia». I és que s'ha de fer el correcte no només per un mateix, sinó que també pels altres.

En el cas d'Espanya, García creu que cada regió «fa el que li dona la gana i això, clarament, no és la manera de treballar. Crec que aquí han suspès tots, el govern central i els polítics». No té sentit que cada comunitat autònoma tingui la seva pròpia resposta, afegeix.

Aviat arribarà l'època de refredats i grips que conviuran amb els casos de Covid-19. «Si veiem que el nombre de casos creix exponencialment, cal tallar en sec, i això suposa fer una quarantena. És l'única solució. Jo no sóc partidari de les quarantenes, però això no es pararà si no fem alguna cosa», manifesta García.

En referència a la vacuna, aquest professor de la Universitat de Harvard es mostra bastant realista. I és que encara que es vacuni a molta gent, el virus continuarà latent i s'hauran de continuar mantenint unes certes normes entre la població.


Comentaris

envia el comentari