Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Foto de les mans d'una persona gran.

Maria Rosa, la catalana a qui donen per morta, però és viva: ho certifiquen per error

La dona, de 89 anys, és morta a ulls de l'administració

Succés d'allò més surrealista. Una veïna de Barcelona ha estat donada per morta per l'administració. La dona, de 89 anys, s'ha trobat que, des de fa un mes, està declarada com a persona que ha mort.

Tot va començar el passat 1 de juny, quan la seva filla va rebre una trucada d'una de les cuidadores de la seva mare enfadada, dient que l'havien acomiadat i donat de baixa de la Seguretat Social.

«Em diuen que l'han donat per morta»

La filla de la Maria Rosa, la Mireia, va començar a investigar el succés el passat 1 de juny, en veure que havien donat de baixa les dues cuidadores de l'afectada.

Pensant que l'error es tractaria d'un virus informàtic, es va trobar amb què la seva mare havia estat donada per morta per l'administració. 

«Quan vaig començar a investigar em van dir que a la meva mare l'havien donat per morta», va declarar divendres passat a 'El contenidor' de 'El món a RAC1'. 

Per tant, com a tal, la dona no pot fer ús de la pensió ni comprar la medicació que necessita a la farmàcia. També se li ha anul·lat el DNI i se l'ha esborrat d'Hisenda i de la Seguretat Social. «No l'han atès al metge perquè, oficialment, no existeix», s'ha queixat la seva filla.

La van confondre amb una altra dona

Resulta que l'error ve d'una confusió amb una altra persona. El mes de març, una dona que es deia com la mare de la Mireia va morir i no es va fer bé la identificació.

«Una senyora que es deia igual va morir al seu pis, vivia sola i la van trobar al cap de tres dies. Va anar un metge forense i un mosso d'esquadra a identificar el cadàver», ha començat explicant. «Es va registrar malament i van posar el DNI de la meva mare».

A conseqüència d'aquest fet, es van introduir malament al sistema totes les dades de la difunta i es va certificar, per error, la mort de la Maria Rosa.

Ara, la filla de l'afectada ha aconseguit un document del Jutjat d'Instrucció núm.17 de Barcelona que diu que l'administració es va equivocar certificant la mort de la Maria Rosa. Però, de moment, l'error encara no s'ha solucionat després de 30 dies.