Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Imatge de fons de diversos turistes a Palma de Mallorca, amb una imatge en primer pla de Mario Picazo i unes emoticones de pluja i un termòmetre que marca calor

Mario Picazo deixa tots atònits amb la predicció per al cap de setmana: 'Tornarà'

Mario Picazo anuncia canvis en alguns punts del país amb la presència de pluges durant les pròximes hores

Mario Picazo sorprenia tothom en les últimes hores amb la previsió del temps per dissabte i diumenge. Les altes temperatures que ens han acompanyat aquests dies donaran pas a un període de més inestabilitat. Sobretot en àrees del nord i est del país.

I és que "tornarà la pluja", cosa que ajudarà que es produeixi un ambient més fresc. El meteoròleg incideix en "l'important contrast tèrmic entre zones del nord i sud peninsular, en alguns casos de fins a 20ºC".

Mario Picazo recorda que "malgrat les altes pressions, s'anirà colant pel nord una massa d'aire més fred". Provocarà un descens dels termòmetres tant al sud com a l'est. A més, els cels es cobriran de més núvols capaços de generar precipitacions.

En alguns punts fins i tot s'esperen tempestes intenses, sobretot a l'est. Les pluges apareixeran sobretot a "Aragó, Catalunya, Comunitat Valenciana, Balears i est d'Andalusia", apunta a eltiempo.es.

Mario Picazo destaca el contrast de temperatures

Mario Picazo assenyala que aquestes pluges de les pròximes hores aniran acompanyades també per un descens tèrmic. A partir d'aquest divendres hi ha una caiguda dels termòmetres, que serà més apreciable al nord i peninsular. L'arribada d'aire més fred s'encarregarà de baixar el mercuri tant de dia com de nit.

Mapa del temps a Espanya l'1 de juny
Pronòstic de l'AEMET per al dissabte 1 de juny a la tarda | AEMET

Dissabte serà "apreciable aquest contrast de temperatures" entre el nord i el sud. A zones d'Andalusia, com Sevilla o Còrdova, o a Badajoz, la calor continuarà sent intensa. Es podrien rondar els 35ºC.

Tot i això, Mario Picazo adverteix d'una certa caiguda a partir de divendres a la major part del país. Els llocs on han registrat durant les últimes jornades 30ºC cauran per sota dels 25ºC. Amb vista a diumenge, el panorama seria molt similar, fins i tot amb un ambient més suau.

Temperatures màximes i mínimes previstes per a algunes ciutats

CiutatDissabteDiumenge
MadridMàx. 28
Mín. 14
Màx. 28
Mín. 13
BarcelonaMàx. 23
Mín. 17
Màx. 24
Mín. 17
ValènciaMàx. 23
Mín. 18
Màx. 25
Mín. 17
SevillaMàx. 36
Mín. 18
Màx. 34
Mín. 19
SaragossaMàx. 27
Mín. 13
Màx. 28
Mín. 14
BilbaoMàx. 20
Mín. 10
Màx. 21
Mín. 13
Palma de MallorcaMàx. 25
Mín. 15
Màx. 25
Mín. 15
La CorunyaMàx. 21
Mín. 14
Màx. 22
Mín. 14
BurgosMàx. 18
Mín. 7
Màx. 19
Mín. 8
Las Palmas de Gran CanariaMàx. 23
Mín. 19
Màx. 24
Mín. 19

En qualsevol cas, Mario Picazo recalca la presència de pluges sobretot a zones de l'est. En alguns casos serien en forma de tempestes.