Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Imatge de fons d´una dona amb un ventall passejant per Sevilla, a més d´una imatge en primer pla de Mario Picazo i una altra d´un termòmetre al carrer que marca 35 graus, a més d´una emoticona d´un sol amb un termòmetre marcant calor

Mario Picazo posa data a l'arribada de l'estiu a Espanya: fins a 35 graus

Mario Picazo anuncia per a aquesta setmana un repunt dels termòmetres, que serà més pronunciat al sud i al centre

Mario Picazo ja avança l'entrada de l'estiu a Espanya, amb temperatures que arribaran als 35ºC. Pel que sembla, no caldrà esperar gaire, ja que es preveu que al llarg del cap de setmana es produeixi un important repunt tèrmic. Serà més acusat sobretot a zones del sud i el centre peninsular.

Això sí, el començament de la setmana resultarà força inestable, amb termòmetres per sota del que és habitual per a aquesta època. A això se li uniran els núvols i tempestes a punts del nord, que descarregaran amb certa intensitat.

Mario Picazo indica, no obstant això, que a partir de divendres aquest panorama canviarà i pujaran les temperatures. Les altes pressions aniran agafant posició a prop del sud d'Europa per controlar la situació. A més, l'entrada d'una massa d'aire més càlid des del sud contribuirà a elevar els termòmetres a partir de dissabte.

Al sud de la Península pronostica que s'assoleixin temperatures de 35ºC davant dels 30ºC de la zona central. Per la seva banda, al nord hi haurà un ambient més fresc del que és normal, encara que els valors registrats deixaran més calor que al començament de setmana.

Temperatures màximes i mínimes previstes per a algunes ciutats

CiutatDimartsDimecres
MadridMàx. 21
Mín. 9
Màx. 23
Mín. 11
BarcelonaMàx. 24
Mín. 14
Màx. 21
Mín. 16
ValènciaMàx. 27
Mín. 15
Màx. 24
Mín. 15
SevillaMàx. 27
Mín. 12
Màx. 29
Mín. 13
SaragossaMàx. 23
Mín. 11
Màx. 23
Mín. 11
BilbaoMàx. 19
Mín. 9
Màx. 19
Mín. 10
Palma de MallorcaMàx. 26
Mín. 13
Màx. 25
Mín. 15
La CorunyaMàx. 18
Mín. 13
Màx. 17
Mín. 12
BurgosMàx. 17
Mín. 3
Màx. 16
Mín. 6
Les Palmes de Gran CanàriaMàx. 22
Mín. 18
Màx. 22
Mín. 18

Mario Picazo pronostica pluges a l'inici de setmana

Mario Picazo es mostra caut i fins al segon tram de setmana no anuncia que arriba el bon temps. La borrasca propera al sud-oest d'Europa que ens porta acompanyant des de fa dies encara continuarà deixant núvols i precipitacions esporàdiques. Aquestes darreres es presentarien fins i tot en forma d'episodis tempestuosos.

Mapa del temps dimecres 22 de maig a Espanya
Fins a meitat de setmana es mantindrà la inestabilitat a moltes zones | AEMET

Les tempestes més intenses es registraran al nord-est del país. Es concentraran principalment al País Basc, sud d'Aragó, Catalunya i interior del nord de la Comunitat Valenciana. No es descarta que també es produeixin a punts de muntanya d'altres zones del nord.

Mario Picazo assenyala en la seva predicció a eltiempo.es, que aquesta situació es mantindrà fins divendres. Serà aquesta jornada quan les altes pressions es despengin des del nord aconseguint que remetin les pluges i s'estabilitzi el temps, amb temperatures més altes.

Tot i la millora del temps el cap de setmana, encara s'esperen precipitacions en àrees aïllades del nord. No obstant això, durant aquestes dates els pronòstics contemplen una estabilitat més gran, amb escassetat de pluges, excepte les esmentades del nord.