Esperanza Aguirre al funeral de Pilar de Borbó

El marit d'Esperanza Aguirre, ingressat greu: el seu estat «és delicat»

Fa set mesos que tots dos van estar ingressats amb coronavirus

Esperanza Aguirre ha confirmat que el seu marit, Ramírez de Haro, acaba de patir un seriós problema de salut. Concretament, Aguirre va confirmar al diari 'El Mundo' que el seu marit havia patit un ictus. Per ara no han transcendit més detalls sobre el seu estat de salut, tot i que fonts familiars consultades per 'La Vanguardia' han admès que el seu estat «és delicat».

La família ha passat aquest 2020 per situacions una mica convulses pel que fa a la salut, perquè cal recordar que tant l'expresidenta madrilenya com el seu marit ja van ser ingressats durant el mes de març per coronavirus, en plena primera onada.

Ja van superar el coronavirus al març

Per sort, tots dos van superar bé la malaltia i van acabar de recuperar-se a casa, encara que en aquella ocasió Esperanza Aguirre va confessar que havia estat preocupada pel seu marit, ja que ell va patir una pneumònia que ella no va tenir.

Afortunadament tot va acabar bé per a tots dos i va explicar com havia viscut la malaltia en diverses entrevistes, entre elles a 'El programa de Ana Rosa'. Va ser el 14 de març, just el mateix dissabte que es decretava a tot el país el primer estat d'alarma, quan l'expresidenta de la Comunitat de Madrid va trucar a l'hospital perquè tenia molta febre.

Els tècnics sanitaris li van fer la prova PCR tant a ella com al seu marit, i tots dos van donar positiu, pel que els van confinar a casa per recuperar-se de la malaltia i no contagiar a altres persones. Tot i això, el 17 de març els símptomes havien empitjorat, per la qual cosa van haver d'ingressar-los a tots dos a la Fundació Jiménez Díaz de la capital: «No podia respirar. Vam anar a l'hospital i ens van ingressar als dos sis dies, fins dilluns 23».

«Ell va estar bastant malament, però gràcies a Déu li van posar un tractament experimental i el va guarir. Quan vam sortir el metge ens va dir que no sabia què pastilla ho havia curat, però ho havia fet», va explicar Esperanza Aguirre, que també va explicar que va patir uns forts dolors, com« si un tramvia o un camió t'hagués passat per sobre».

L'expresidenta ha detallat també que havien complert al peu de la lletra el confinament, i que només rebien la visita del seu fill, que els portava menjar cada dia.

Esperanza Aguirre va defensar la gestió del PP en Sanitat

Esperanza Aguirre va aprofitar per felicitar la gestió d'Isabel Díaz Ayuso i José Luis Martínez-Almeida al capdavant de la pandèmia a la Comunitat de Madrid i a la capital, respectivament. L'expresidenta va assumir que tots dos eren desconeguts quan van arribar al lloc i que els va tocar fer front a la situació més complicada que ha travessat el país en les últimes dècades.

A més, també va voler defensar la seva pròpia gestió al capdavant del PP madrileny, ja que molts acusen el partit d'haver saquejat la sanitat madrilenya fins al punt en què la falsa de recursos va poder haver estat el motiu principal de la saturació dels hospitals de la Comunitat durant la primera onada de la pandèmia.

L'expresidenta va argumentar que durant el seu mandat es van construir «dotze hospitals públics i gairebé cent centres de salut», i va assegurar que les úniques retallades que s'han donat en la sanitat madrilenya en els últims anys van ser pels últims presidents del PSOE, Pedro Sánchez i, especialment, José Luis Rodríguez Zapatero.

Aguirre va defensar que Madrid destina el 43% del seu pressupost a la Sanitat i que la Comunitat té «una de les millors sanitats del món», però que la saturació es va produir perquè «abans morien 70 persones al dia, ara 800».