YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Catalunya rebrà a partir de l'abril 800.000 dosis de la vacuna de Janssen

Així ho ha assegurat avui la ministra d'Indústria, Reyes Maroto,

La ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha confirmat aquest divendres que l'estat espanyol rebrà 5,5 milions de dosis de la vacuna de Janssen a partir del mes d'abril, de les que 800.000 seran per Catalunya.

📲 ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Durant una visita a la planta de Reig Jofre a Sant Joan Despí acompanyada del comissari de Mercat Interior, Thierry Breton, la ministra ha afegit que la farmacèutica catalana començarà a produir el vaccí monodosi de Johnson&Johnson a mitjans de juny amb una capacitat màxima d'un milió de dosis diàries.

De la seva banda, el comissari Breton ha deixat clar que tot i els problemes de subministrament d'AstraZeneca, la UE garantirà a Espanya "el que necessiti" per assolir la immunitat de grup a l'estiu.

La ministra d'Indústria, Reyes Maroto, i el comissari de Mercat Interior, Thierry Breton, han visitat la fàbrica de Reig Jofre a Sant Joan Despí, principalment el nou edifici on es produirà la vacuna de Janssen a partir del mes de juny, acompanyats del CEO de la companyia, Ignasi Biosca. Abans, i a les mateixes instal·lacions, Maroto i Breton s'han reunit durant mitja hora per tractar diversos assumptes.

L'EMA dona llum verda a tres fàbriques de vacunes 

L'Agència Europea del Medicament (EMA, per les seves sigles en anglès) ha donat llum verda a tres plantes que produeixen vacunes contra la covid-19 a la Unió Europea d'AstraZeneca, Pfizer-BioNTech i Moderna, respectivament.

El vistiplau del regulador europeu a les fàbriques permetrà «augmentar la producció de vaccins» a partir d'ara, segons un comunicat de l'EMA d'aquest divendres. Una d'aquestes plantes és la d'Halix, als Països Baixos, que va produir els 29 milions de dosis d'AstraZeneca detectades a Itàlia. Per tant, amb el permís de l'EMA els 16 milions de dosis que corresponien a la UE es podran començar a distribuir, tal com havia promès la companyia.

L'EMA també ha aprovat un centre de producció d'ingredients i vials finals de la vacuna de Pfizer-BioNTech a Marburg, a Alemanya. A més, l'agència permetrà a partir d'ara que aquest antídot es transporti en refrigeradors farmacèutics normals en comptes dels especials, que havien de mantenir-lo a temperatures d'entre -90º i -60º. «Això facilitarà una distribució més ràpida de la vacuna», assegura l'EMA.

Per últim, el regulador va validar la setmana passada una planta de fabricació d'un intermediari de Moderna a Suïssa que també hauria d'ajudar a escalar la producció de vacunes a la UE.

 


Comentaris

envia el comentari