Foto del personaje

La nova vida del «Cuco» després de la mort de Marta del Castillo: amb parella i model

«El Cuco», un dels que coneix el parador del cos de Marta del Castillo, fa uns anys que viu a l'estranger

Francisco Javier García, conegut com a «El Cuco» viu a una localitat a 25 minuts de Marsella, al sud de França. Després de l'assassinat de Marta del Castillo i la seva suposada participació va fugir del país. 

Des del començament, la justícia va creure que és una de les poques persones que sap on és el cos de la jove.

Ara, sempre intenta passar desapercebut. Tot just surt al carrer i quan ho fa és per treure a passejar el seu gos. Un ca de presa d'uns 50 quilos que serveix de protecció.

 

«Cuco» es mostra sempre molt desconfiat i pendent de què passa al seu voltant. La seva habilitat per detectar la presència dels mitjans de comunicació a prop de casa el fa passar encara més desapercebut. 

Quan sent una presència estranya no dubta a sortir corrents cap a casa seva. El crim de Marta del Castillo el perseguirà tota la vida.

De fet, continua guardant amb gran hermetisme el lloc on hi ha la noia. Ja han passat més de 12 anys des que va passar i en aquell moment només tenia 15 anys.

La justícia va determinar que havia col·laborat amb Miguel Carcaño a desfer-se del cos de Marta. En un primer moment, va assegurar que el suposat assassí l'havia amenaçat conjuntament amb el seu germà si parlava. A la seva declaració va afegir que l'adolescent jeia morta quan es va presentar a l'habitatge de León XIII a Sevilla.

Foto del personatge

Javier García Marín, àlies «El Cuco» | Cedida

Més tard, va negar els fets i va explicar que mai havia estat al lloc dels fets. El motiu de la primera versió va estar condicionat per les pressions policials que va patir després de ser detingut. En privat, va admetre: «Jo vaig arribar, em vaig veure el pollastre, tot estava marejat, una paranoia», va assenyalar.

El 2011, «Cuco» va ser condemnat a 2 anys i 11 mesos d'internament a un centre de menors. A la sentència, el jutge aclareix que tenia «la convicció» que sabia on es localitzava el cadàver de la víctima. Marta del Castillo tenia 17 anys quan la van assassinar.

Fa anys, va decidir trencar amb el passat i refugiar-se a una petita ciutat francesa. A gairebé 1.500 quilòmetres de casa seva, Sevilla. En tot aquest temps ha buscat mantenir-se allunyat dels focus, però sobretot de les mirades dels veïns.

Sabia que si es quedava a Espanya no aconseguiria treure's de sobre la pressió mediàtica que tenia. A Rognac ha treballat com a mosso de magatzem, una feina que va aconseguir a través d'una empresa de treball temporal.

Va aterrar a França el 2006 i així va ser com va construir un «mur» entremig. Samuel Benítez també seguiria els seus passos, un altre dels joves sospitosos.

Fotografia de Marta del Castell
El parador del cos de Marta del Castillo continua sent una incògnita | Cedida

La història de Marta del Castillo, amb moltes incògnites

Carcaño el va involucrar, com a mínim, a l'hora de desfer-se del cos de Marta. Tot i això, no hi va haver proves que poguessin confirmar la presència de Samuel a l'habitatge.

Els dos amics van emigrar a Rognac al costat del fotògraf Michel Tchelou, oncle de la parella de Samuel. «Cuco» va començar a treballar de model, mentre que Benítez ho va fer d'escultor.

Allà van intentar tenir una vida el més normal possible malgrat les circumstàncies. Fins i tot, es van crear comptes falsos a les xarxes socials per poder publicar imatges de tot el que feien en el seu dia a dia. 

Muntatge amb fotos del pare i la fillaEls pares de Marta fa 12 anys que busquen la seva filla | La Notícia Digital

La seva intenció de passar desapercebuts es va trencar quan el pare de Marta del Castillo els va trobar a les xarxes. 

Va revelar que Samuel havia deixat embarassada la noia que havia conegut a Sevilla durant el seu Erasmus. El jove no va dubtar a contestar-li: «Poca-solta, que t'hagin matat la teva filla no et dona el dret d'assenyalar i crucificar un nadó».

Després d'aquest fet, els dos amics es van començar a distanciar. «Cuco» va començar a viure amb una noia de Sevilla que havia emigrat a Rognac uns mesos més tard.

Aleshores van emprendre camins per separat i van trencar l'amistat que els unia des de feia temps. 

EL VÍDEO DEL DIA: