Puigdemont

Marta Pascal insisteix en la «por» del PDeCAT a Puigdemont en directe

El portaveu de la formació ha negat rotundament les afirmacions de la senadora al 'FAQS' de TV3

Marta Pascal ho ha tornat a fer, aquesta vegada en directe a TV3. La senadora i excoordinadora general del PDeCAT ha tornat a remarcar que «costa molt» discrepar  de la «línia de Carles Puigdemont», com ja apuntava el passat 4 de febrer en una entrevista a l'Ara, en la qual va explicar les discrepàncies que mantenia amb l'expresident de la Generalitat que la van portar a dimitir l'any 2018 com a líder del partit.

El partit surt en defensa de l'expresident

El portaveu del PDeCAT ha volgut pronunciar-se al respecte aquest diumenge, assegurant que «no tenen por  de discrepar de ningú, i menys de gent que representa el nostre espai». Marc Solsona ha assegurat a Catalunya Ràdio que tothom qui ha volgut discrepar ho ha fet amb  llibertat i ha demanat que «qui no ho ha fet no arrossegui els altres». 

El llibre de Pascal: 'Perdre la por'

Pascal també va assegurar que quan es va desmarcar de la línia del dirigent independentista, ho va «pagar car». Així mateix, afirmava que els motius pels quals Puigdemont va «perdre la confiança» en ella eren «estranys». L'excoordinadora també sosté la tesi què «dins de JxCat, i sobretot dins del PDeCAT» hi ha molta gent que «té por» de discrepar de figures polítiques importants. Totes aquestes reflexions les explicita al llibre 'Perdre la por'.

 

Disculpes per l'extinció de Convergència

En el llibre que publica, Marta Pascal també demana disculpes per com es va «extingir CDC». L'excoordinadora del PDeCAT creu que hi havia un «error de plantejament» i ho justifica amb el fet que hi havia «lluites internes» i «moltes famílies confrontades», entre altres motius.

Pascal s'ha desmarcat de l'estratègia actual d'alguns líders independentistes i creu que és necessari «refredar les emocions» i «tornar a la política», perquè si no «la percepció que té la ciutadania és de desordre i de desgovern». Així doncs, Pascal defensa «un nou espai polític» i «de centre», i amb «una estratègia més pragmàtica i gradual», que li agradaria que adoptés el PDeCAT.

Tot i la integració del PDeCAT a JxCat sota el lideratge de Carles Puigdemont, Pascal sosté que discrepar de «la línia legitimista» es veu com una mena de «servilisme» a «qualsevol partit d’obediència espanyol».

També et pot interessar...