Passatgers britànics repatriats de la Xina abandonant l'avió el 9 de febrer de 2020

L'infectat de coronavirus a Mallorca venia de Barcelona

Busquen tothom que hagi tingut contacte directe amb el ciutadà britànic

El pacient infectat per coronavirus a Mallorca, segons cas confirmat d'Espanya, va passar per Barcelona tornant de Ginebra. El ciutadà britànic amb residència a l'illa s'hauria contagiat en una estació d'esquí dels Alps francesos a finals de gener, on hauria tingut contacte amb un infectat. 

La família va arribar a les Balears el passat 29 de gener, després d'un vol amb escala a l'aeroport del Prat. El pare ja va presentar un quadre lleu de febre, «24-48 hores» abans d'arribar a l'illa.

Busquen tothom que hi hagi tingut contacte

La directora de Salut Pública de les Illes Balears, Maria Antònia Font, ha comentat que ja s'ha posat en marxa el protocol de contactes per revisar totes les persones que van estar prop del pacient britànic contagiat, entre el 29 de gener i l'1 de febrer. 

Tot i això, Font ha remarcat que el risc de contagi és poc elevat perquè la dosi de virus que presenta el pacient és bastant baixa. El  tractament  pel coronavirus no requereix una unitat d'alt nivell d'aïllament i per això el ciutadà britànic infectat seguirà a l'Hospital de Son Espases  fins que els resultats de les proves donin negatiu i ja no tingui el virus.

La directora general de Salut Pública, Maria Antònia Font, ha transmès un missatge de calma: «No s'han de preocupar i poden seguir fent vida normal». Ha explicat que, un cop les localitzin, aquestes persones que hagin mantingut contacte amb l'infectat hauran de seguir unes instruccions determinades, en cas que presentin símptomes, i es mantindrà un contacte continu amb elles de totes maneres per informar de qualsevol sospita.

La filla que tenia febre dona negatiu

Les altres tres mostres –la de la dona i les de les dues nenes- han donat negatiu, tot i que una de les menors presenta símptomes de grip comuna.  Tots els membres de la família estan ingressats i en quarantena des de divendres a l'Hospital Universitari Son Espases, a Palma.

«Ara mateix està asimptomàtic», ha insistit Simón, que tampoc veu probable que la nena amb grip pugui acabar tenint també el coronavirus. A més, ha assegurat que «no hi ha més risc de contagi a Espanya».

 

També et pot interessar...